دبیر شورای امنیت ملی ایران با اشاره بر مواضع متناقض و دوپهلوی دولت آمریکا و با تأیید ارسال نامه باراک اوباما به رهبر معظم انقلاب اسلامی، از جواب ایران به برخی از نامه های آمریکا خبر داد. رسانه های فارسی زبان دولت های غربی با پوشش گسترده سخنان علی شمخانی، نوشتند که […]
دبیر شورای امنیت ملی ایران با اشاره بر مواضع متناقض و دوپهلوی دولت آمریکا و با تأیید ارسال نامه باراک اوباما به رهبر معظم انقلاب اسلامی، از جواب ایران به برخی از نامه های آمریکا خبر داد.
رسانه های فارسی زبان دولت های غربی با پوشش گسترده سخنان علی شمخانی، نوشتند که هنوز معلوم نیست چه کسی در ایران جواب برخی نامه های اوباما را نوشته است.
سایت بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN):
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفته که کشورش به بعضی از نامه های باراک اوباما به رهبر ایران که عمدتا بر مساله برنامه اتمی ایران متمرکز بوده پاسخ داده است.
این اولین بار است که ایران چنین مکاتبه ای با رئیس جمهور آمریکا را تایید می کند اما معلوم نیست که نامه ها را آیت الله خامنه ای رهبر ایران مستقیما جواب داده باشد.
علی شمخانی نماینده رهبر ایران و دبیر شورایعالی امنیت ملی روز چهارشنبه به رسانه های ایران گفت: “نامه نگاری رئیس جمهور آمریکا دارای سابقه چندین ساله است و در برخی موارد نیز پاسخ هایی به این مکاتبات ارایه شده است.”
او رویکرد دولت آمریکا در مکاتبات محرمانه و مواضع رسمی این کشور را “دوگانه” خواند و گفت: “این روش صرفا اقدامی با هدف تاثیر گذاری بر فضای داخلی” ایران است.
او اضافه کرد: «مواضع صریح، شفاف و قاطع جمهوری اسلامی در موضوع هسته ای مجددا به رییس جمهور ایالات متحده آمریکا یادآوری و بر عدم پذیرش برنامه غنی سازی نمایشی از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است.»
روزنامه والاستریت ژورنال هفته پیش گزارش داد که آقای اوباما ماه گذشته به طور محرمانه نامهای برای رهبر ایران فرستاد که در آن “منافع مشترک” ایران و آمریکا را شرح داد.
این چهارمین نامهای است که باراک اوباما از زمان ریاست بر کاخ سفید برای رهبر ایران ارسال کرده است و به نوشته وال استریت ژورنال این مکاتبات نشان میدهد که آقای اوباما در مقابله با داعش، نقش ایران را مهم میداند.
براساس آن گزارش آقای اوباما به رهبر ایران نوشته که هر حمله آمریکا علیه مواضع داعش با منافع ایران نیز همخوانی دارد.
جان ارنست، سخنگوی کاخ سفید پس از انتشار آن خبر از اظهار نظر در مورد صحت و سقم و جزئیات نامه سر باز زد و فقط گفت: “آنچه می توانم بگویم این است که سیاست کاخسفید در مواجهه با ایران تغییری نکرده است.”
سایت رادیو فردا (RADIOFARDA):
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران میگوید که نامهنگاری باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، با مقامات ایران دارای سابقهای چند ساله است و در برخی موارد نیز به این نامهها پاسخ داده شده است.
نامه آقای اوباما به آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، که روزنامه والاستریت جورنال از آن پرده برداشت حاشیههای بسیاری را در روزهای اخیر به همراه داشته است.
این نامه اشاراتی به منافع مشترک دو کشور ایران و آمریکا در برابر گروه خلافت اسلامی یا داعش سابق دارد، اما منتقدان دولت اوباما از آن برداشت میکنند که آمریکا درخواست همکاری با ایران را مطرح کرده است.
با وجود این، کاخ سفید تاکید دارد که سیاست آمریکا در قبال ایران تغییری نکرده و ایالات متحده هیچ گونه همکاری نظامی با ایران در برابر داعش نخواهد داشت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با تایید غیرمستقیم ارسال این نامه به آیتالله خامنهای، مقامات آمریکا را به تناقض در گفتار محرمانه و عمومی متهم میکند.
نامهنگاریهای باراک اوباما با سران حکومت ایران پیش از این خبرساز شده بود که از جمله آنها نامهای بود که رییس جمهوری آمریکا سال گذشته خطاب به حسن روحانی، رییس جمهوری ایران نوشت و در آن بر آمادگی آمریکا بر حل و فصل مناقشه هستهای ایران تاکید شده بود.
پیش از آن نیز رسانههای داخلی و خارجی از نامههای باراک اوباما به آقای خامنهای خبر داده بودند که در یک مورد حسن فیروزآبادی، رییس کل ستاد نیروهای مسلح ایران آنها را تایید کرد و نشانه واقعبینی دولت آمریکا خواند.
سایت دویچه وله (Deutsche Welle):
دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی افزوده است: «مواضع صریح، شفاف و قاطع جمهوری اسلامی در موضوع هسته ای مجددا به رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا یادآوری و بر عدم پذیرش برنامه غنیسازی نمایشی از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است.»
[آیت الله] علی خامنهای هم پیش از این به “مواضع متناقض” آمریکا در ظاهر و باطن اشاره کرده بود. او در خطبههای نماز جمعه مشهور خود پس از انتخابات جنجالی سال ۱۳۸۸ گفت: «نقل شد از قول رئیس جمهور آمریکا که گفته ما منتظر چنین روزی بودیم که مردم به خیابانها بریزند. از آن طرف نامه بنویسند، اظهار علاقه به روابط کنند، ابراز احترام به جمهوری اسلامی بکنند، از این طرف این حرفها را بزنند. کدام را باور کنیم ما؟»
اخبار منتشرشده در رسانههای مختلف نشان میدهند که آمریکا از ابتدای سال ۱۳۸۸ تاکنون دستکم چهار نامه به رهبر جمهوری اسلامی نوشته است.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712