سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد حدود ۵۰ پروژه مهم اقتصادی و عمرانی را در دهه فجر ۱۴۰۳ افتتاح خواهد کرد تا جمع پروژههای ثبت شده و رسمی این سازمان به ۵۳۰ پروژه برسد.
به گزارش راه ملت و به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در دهه فجر امسال باز هم بخش کشاورزی پیشگام سایر بخشهای توسعهای استان است به طوری که ۴۵ طرح مهم در بخشهای عمران و اقتصاد به بهرهبرداری رسیده و به طور رسمی افتتاح خواهند شد و یک طرح نیز در حوزه جاده بین مزارع کلنگزنی میشود.
به عبارتی باید گفت در بخش کشاورزی و در دهه فجر ۱۴۰۳، جمعا ۴۶ پروژه با اعتبار حدود ۴۵۳ میلیارد تومان و اشتغال زایی ۵۴۵ نفر افتتاح و یک پروژه نیز با اعتبار ۱.۴ میلیارد تومان کلنگزنی میشود.
از این تعداد طرحها ۱۷ طرح در بخش اقتصادی و با عملی کردن مشارکت مردم در تولید بوده که ۴۰۷ میلیارد تومان برای آنها هزینه شده که بخشی از این اعتبار با آورده مردمی و مشارکت خود بهرهبرداران بخش کشاورزی و بخشی نیز با تسهیلات از سوی سازمان جهاد کشاورزی بوده است.
همچنین در بخش عمرانی نیز ۲۹ پروژه با اعتبار ۴۵.۴ میلیارد تومان و با اشتغالزایی ۲۵۰ نفر در بخش کشاورزی این استان در دهه فجر به بهرهبرداری میرسند و یک طرح نیز کلنگزنی میشود.
در مجموع و در دوره مدیریت سید علی معتمدیپور در بخش کشاورزی ۵۳۰ پروژه مهم اقتصادی و عمرانی در سامانه سراسری منتاک ثبت شده که ۲۸۲ مورد یعنی بیش از ۵۰ درصد این پروژهها افتتاحی بوده و این به معنی مدیریت اصولی برای تکمیل طرحهای نیمهتمام از یک طرف و شروع و اتمام طرحها در یک دوره سه ساله است.
این نکته از آن حیث اهمیت دارد که استان کهگیلویه و بویراحمد همواره از طولانی شدن پروژهها و نیمهکاره رها شدن طرحها، آسیب دیده و اینکه در یک دوره مدیریتی سه ساله ۲۸۲ طرح افتتاح شود و عمده آنها (بیش از ۸۰ درصد) در همین دوره کلنگ بخورند و در همین دوره هم افتتاح شوند، جای امیدواری و نشانی از حکمرانی صحیح در بخش کشاورزی این استان دارد.
نکته دیگر حائز اهمیت این است که نگاه مدیریتی حاکم بر بخش کشاورزی استان، توجه به زیرساختها بوده به طوری که بسیاری از این پروژهها در بخشهایی بوده که هم زیرساختی بودند و هم از کمبودهای مهم بخش کشاورزی بودند.
سردخانهها به منظور ذخیره محصولات کشاورزی و افزایش ضریب امنیت غذایی و خوداتکایی یکی از این زیرساختها بوده که در این دوره مدیریتی به اندازه ابتدای انقلاب تاکنون کار شده و بیش از ۱۳ هزار تن فضای جدید سردخانهای به بهرهبرداری و بیش از ۱۲ هزار تن نیز فضای جدید در دست ساخت است که بخشی از آنها در همین دهه فجر به بهرهبرداری میرسند.
همچنین در زیرساخت سردخانهای برای ذخیره مواد پروتئینی فاسدشدنی در این دوره مدیریتی ۱۵۰۰ تن سردخانه زیر صفر به طور کامل افتتاح و ۱۵۰۰ تن فضای جدید دیگر هم در کشتارگاه گچساران در دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید که در مواقع بحرانی، ظرفیت ذخیره مواد حساس و پروتیینی مانند گوشت را از دو روز به دو ماه افزایش داده و با افتتاح سردخانههای در دست تکمیل، خوداتکایی و امنیت غذایی استان به چندین ماه خواهد رسید.
علاوه بر این، افتتاح کشتارگاه محمدی در گچساران که در دهه فجر اتفاق خواهد افتاد، میتواند به تنهایی عمده نیاز استان به گوشت مرغ را تامین میکند و در ساعت ۶ هزار قطعه مرغ را روانه بازار کند که قطعا بازار مرغ را اشباع و بینیاز از واردات خواهد کرد.
اتفاق مهمی که حاصل زحمات شبانه روزی سرمایهگذار و حمایتها و راهبری جهاد کشاورزی است.
یک کشتارگاه دیگر نیز در دهه فجر در روستای چاربیشه گچساران به بهرهبرداری میرسد.
یکی دیگر از اقدامات ارزشمند جهاد کشاورزی در چند سال اخیر به منظور پایداری تولید و افزایش ضریب خود اتکایی و امنیت غذایی، احداث کارخانه ها و واحدهای تولیدی در سه حوزه دام، طیور و آبزیان بوده چرا که اگر خوراک مورد نیاز این واحدها تامین نشود، تولید در این سه حوزه وابسته به واردات میشود و آسیب جدی میدیدند اما در این دوره تحولی اساسی در زمینه خوراک دام، طیور و آبزیان رخ داده است.
در شاخص تولید خوراک دام و طیور ظرفیت تولیدی استان با یک همت جهادی از ۳۴ هزار تن به بیش از ۸۸ هزار تن رسیده است.
در زمینه تولید ماهی نیز ۷۰ درصد هزینههای تولید ماهی مربوط به خوراک آن میشود اما در ۴۳ سال از عمر انقلاب، توجهی به این زیرساخت نشده و حتی یک گرم هم تولید نمیشد اما در این سه سال بیش از ۳۲ هزار تن خوراک ماهی در چند واحد تولیدی به بهرهبرداری رسید که چند مورد در همین دهه فجر به طور رسمی افتتاح و وارد مدار خدمت به تولید میشوند که ظرفیت تولید خوراک ماهی افزایش بیسابقهای خواهد داشت.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712