امروز :شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۰۵:۵۹:۲۶

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

نشاط سیاسی در گروِ بصیرت سیاسی

مردم استان کهگیلویه و بویراحمد،همچون ملت ایران،بعد از پیروزی انقلاب،همیشه حاضر در صحنه های اجتماعی،سیاسی بوده و در تائید حاکمیت و مجریان حکومتی نقشی موثر و فعال ایفاء کرده اند.

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان راه ملت است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.
بینندگان راه ملت می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.

راه ملت:(سید محمد باقر بهدارپور)نشاط سیاسی در گرو بصیرت سیاسی
مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی و اجتماعی خودشان، نشان عشق و علاقه آنها به میهن و خاکشان است.عشق به میهن و ملت،ابزاریست برای وصولِ به آزادی،عدالت و صلحی پایدار در سراسر جهان!

مردم استان کهگیلویه و بویراحمد،همچون ملت ایران،بعد از پیروزی انقلاب،همیشه حاضر در صحنه های اجتماعی،سیاسی بوده و در تائید حاکمیت و مجریان حکومتی نقشی موثر و فعال ایفاء کرده اند.

مردم این استان،در سالهای اخیر نشان داده اند،با حضور حداکثری در پای صندوق های رأی،به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وفادار بوده و همواره در انتخاب مدیران استانی و کشوری حساسیت داشته اند.

حساسیت مبنی بَر حس تعهد و تکلیف،نشان از دلسوزی و پیگیری مردم برای انتخاب مدیران و مسئولان شایسته در راس امورحکومتی دارد.

در وَهله اول،حضور مردم استان در پای صندوق های رأی، نشان دهنده آزادی اجتماعی و سیاسی است که صِحه بر حاکمیت نظام مقدس اسلامی ایران میگذارد.این نظام،زمینه ساز حضور مردم درتعیین آینده سیاسی شان است.شرایط برای حضور مستقیم ملت در انتخاب مدیران جامعه مهیاست،ولی صِرف فضای باز سیاسی و تأثیر رأی مستقیم مردم نمی تواند گویای مردم سالاری دینی باشد.

افراد جامعه می بایست در انتخاب خود دقت کنند.از سطحی نگری،سهل اندیشی ،تعصبات قومیتی، احساسات و شور هیجانی کوتاه مدت در انتخاب فرد یا دولت دوری کرده و لازم است آگاه باشند، یک رأی خود تعیین کننده بوده و تاثیر آن در مسیر پیشرفت،ترقی واقتدار کشور نمایان خواهد شد.

در روزهای آتی و قریبِ چهل روز مانده به هفتم اسفندماه،شاهِد انتخابات نمایندگان مجلس خواهیم بود.مجلسی که به گفته معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره)،باید در راس امور باشد.

تأمل در کلام امام بزرگوار اهمیت موضوع را دقیق تر می رساند.مجلسی که به عنوان قانون گذار مسائل ریز و کلان کشور را رصد کرده و با تأسی از قانون اساسی،منافع ملی را در نظر گرفته و روند اجرای قانون را مُصوب میکند.

شایسته نیست جایگاه والای مجلسی که به عنوان یکی از ارکان اساس نظام،وظیفه خطیر قانون گذاری را بر عهده دارد در جامعه تنزیل داده و از شخص نماینده همچون مسئولان دولتی توقع دخالت مستقیم در امور دولتی و اجرایی را داشته باشیم.

شاید جای تأسف دارد،امروزه در این استان ما شاهد برداشت های نادرستی از شاخصه های انتخاب نماینده اصلح می باشیم.خلا فرهنگ انتخاب عقلانی و مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی با در نظر گرفتن وظایف یک نماینده از منظر قانون اساسی، به درستی در میان آحاد جامعه تبیین نگردیده است.این خلا خود عامل مهمی است که مردم کم کاری و ضعف مسئولان اجرائی را در فرد نماینده دنبال می کنند.

انتظار میرود نخبگان سیاسی،اجتماعی،فرهنگی استان به میدان آمده و با تببین شاخصه های گفتمان انقلاب اسلامی و لزوم مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق های رأی،اهمیت انتخابات مردمی را گوش زد کرده و مردم را آگاه کنند که در شرایط امروز خاورمیانه و هَجمه های جهانی استکبار علیه ملت سرافراز ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی،حضور در انتخابات و رای به صندوق انداختن ،وحدت و یکپارچکی مردم با نظام را به همه جهان نشان خواهد داد و اجازه نداده استکبار جهانی انتخابات را بهانه فتنه انگیزی و تقابل مردم علیه حاکمیت کند.

از دیگر وظایف نخبگان،تشریح وظایف نماینده بر طبق قانون اساسی و شاخصه های انتخاب فرد شایسته،مورد اعتماد و آگاه با امور مملکتی می باشد.شاید این وسط لازم باشد،حرف ها و وصایای امام بزرگوار،حضرت امام خمینی را مرور کنیم.ایشان درتبیین ویژگی های فرد اصلح اینجور بیان میکنند:((انتخاب اصلح برای مسلمین یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد؛و همه چیز را بفهمد،چون در مجلس اسلام تنها کافی نیست،بلکه باید مسلمانی باشد که احتیاجات مملکت را بشناسد، سیاست را بفهمد و مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد)).

لزوم آگاه سازی مردم استان در توجه به شاخصه های فرد اصلح با توجه به کلام امام و بیانات مقام معظم رهبری،وظیفه ای است که می بایست نخبگان فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و فرهیختگان جامعه در انجام آن کوتاهی نکنند.

در استان کهگیلویه و بویر احمد به دلیل بافت سنتی و قبیله ای،هنوز ما شاهد تأثیر نگاه قومیتی و دخالت مستقیم آن در امور حساس سیاسی و اجتماعی هستیم.

رویکرد قبیله ای و قومیتی، فضای فکری و عقلانی فرد در انتخاب کاندیدای شایسته و منتخب را محدود کرده و بعضا تعصب و دلبستگی برگرفته از این نگاه،مانع انتخاب فرد اصلح شده و شرایط را به نحوی رَقم میزند که تبلور هویت حقیقی مردم سالاری در استان نمایان نخواهد شد.

استانی که شاید از علل های اصلی محرومیت آن،انتخابات مبتنی بر قومیت و طائفه بوده نه فکر و اندیشه!!

سیر جریان شناسی انتخابات های اخیر نمایندگی مجلس در استان،این مفهوم را می رساند که مردم هنوز بر مَشی گذشته خود هستند و اندیشه،فکر در دیدگاه مردم برای تسهیل روند توسعه همه جانبه استان، جایگاه خود را پیدا نکرده و رنگ و بوی قومیت وتعصب ،بیشتر به چشم میخورد.

چنانچه در ایام مانده به انتخابات شاهد فعالیت نخبگان سیاسی،اجتماعی و متولیان فرهنگی در جهت وحدت و یکپارچگی مردم استان بوده وتبیین و نهادینه کردن شاخصه های فرد اصلح با در نظر گرفتن اولویت های بومی به درستی صورت گیرد،میتوان امیدوار بود که معرفت و بصیرت سیاسی لازم در بین مردم به وجود آمده و در دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری،چنانچه اهمیت آن  کمتر از انتخابات مجلس نبوده،با حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رأی،نشاط سیاسی رقم زده و بار دِگر امتیازی بزرگ برای نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار خواهد آمد.

منتشر شده در :2016/01/17 - 02:01|شناسه خبر: 21850 658 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه