جوان کارآفرین دهدشتی و ساکن روستای سمغان با الگو گرفتن از اقتصاد مقاومتی توانسته است با راه اندازی کارگاه قالی و گلیم بافی نیاز شهرستان کهگیلویه را تأمین و زمینه اشتغال ۳۷ بانوی بیکار این روستا را فراهم کند.
به گزارش راه ملت، گلیم، جاجیم، قالی و گبه از دست بافتههای مهم و اصلی مردم درکهگیلویه و بویر احمد است که بسیاری از خانوادهها به ویژه در مناطق روستایی و عشایری این استان از طریق آن امرار معاش میکنند. این دست بافته نیز همانند سایر صنایعدستی این استان دارای خصوصیات، ویژگی ها، ظرافتها و زیباییهای منحصر به فردی است.
توجه به تولیدات داخلی برای تقویت اقتصاد کشور یکی از مضامینی است که مقام معظم رهبری طی سالهای متمادی بر آن تاکید داشته و مسئولان را بر توجه ویژه به امر اقتصاد داخلی و به تعبیر خاص تر اقتصاد مقاومتی فراخوانده اند.
در همین راستا یک جوان کارآفرین دهدشتی و ساکن روستای سمغان با الگو گرفتن از اقتصاد مقاومتی توانسته است با راه اندازی کارگاه قالی و گلیم بافی نیاز شهرستان کهگیلویه را تأمین و زمینه اشتغال ۳۷ بانوی بیکار این روستا را فراهم کند.
آقای رامین دستاران بسیجی کارآفرینی است که قید زندگی شهری را زده و توانست با الگو گرفتن از اقتصاد مقاومتی و ایجاد طرح تولید قالی بافی و گلیم بافی در سال ۹۳ به شعار سال جامه عمل بپوشاند.
دستاران با ۲۵ سال سن، از یک سال قبل فعالیت کارگاه خود را آغاز کرده و شاید بتوان آن را جوانترین کارآفرین کشور دانست.
وی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویر احمد و به خصوص شهرستان کهگیلویه ظرفیت خوبی در زمینه تولید قالی بافی و گبه بافی دارد افزود: به منظور ایجاد اشتغال زنان کارآفرین و احیای هنر گلیم بافی و گبه بافی در استان فعالیت خود را شروع کردیم.
این کارآفرین با اشاره به اینکه خوشبختانه امروز در کارگاهمان ۱۰ دار قالی برپاست وفعلا تنها تولید گبه داریم گفت:در آینده نزدیک با توسعه کارگاه تولید فرش،گلیم و جاجیم را نیز خواهیم داشت و در واقع حدودا دراین کارگاه با احتساب آنهایی که در خانهشان کار تحویل میگیرند و انجام میدهند ۳۷ نفر مشغول بهکار هستند.
وی تامین منبع درآمد برای مردم روستا، بهره گیری از آموزش های ارایه شده و جلوگیری از مهاجرت را از اهداف دایر کردن کارگاه قالی بافی عنوان کرد.
دستاران گفت: وقتی امکانات و شرایط فراهم شود میتوان هر کسب و کاری راهانداخت اما باید اول تلاش کرد، حوصله به خرج داد و از همه مهمتر توقع نداشت که ره صد ساله یک شبه طی شود.
وی افزود: در حال حاظر از یک کارگاه خیلی کوچک شروع کردم و میخواهم رفتهرفته با درآمد حاصل از این شغل و توسعه کارگاه اشتغالزایی کارگاه خود را تا پایان سال به ۲۰۰ نفر برسانم.
دستاران با بیان اینکه در بحث صادرات محصولات خود هیچگونه حمایتی از طرف اتاق بازار گانی استان صورت نگرفته است گفت: به دلیل نبودن بازار متمرکز در استان، چاره ای جز فروش محصولات خود در خارج از استان و با قیمت پایین نداریم.
این کارآفرین با انتقاد از بی مهری مسوولان می گوید: تا امروز از هیچگونه تسهیلات دولتی استفاده نکرده است و در سطح شهر دهدشت همکاری زیادی برای راه اندازی کارگاه قالی بافی در روستای سمغان نشده است.
وی ادامه داد: درصورت همکاری مدیران و مسوولان شهر دهدشت، تعداد بیشتری جذب و درآمدها افزایش و در نتیجه سطح زندگی روستاییان افزایش می یابد.
به گزارش پایگاه خبری کهگیلویه، گبه بافی شاخه ای از قالیبافی می باشد؛ بافتن زیرانداز با خامه، ریشه و پود به گبه بافی شهرت یافته است. مراحل بافت گبه بافی مانند قالیبافی است با این تفاوت که در گبه از نخ ها، ریشه ها و پودهای ضخیم استفاده شده و طرح ها و نقشه های بکاربرده شده آن بسیار ساده و محدود می باشد به نحوی که زمینه گبه «ساده بافی» و مابقی نقشدار می باشد.
گزارش و عکس: مجید آذربارگون
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712