امروز :شنبه ۵ مهر ۱۴۰۴ساعت : ۰۷:۵۶:۴۴

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

نکات بهداشتی که باید در مجالس حسینی رعایت شوند

رعایت پاکیزگی و بهداشت در چنین مجالسی از نشانه های عملی ادب در محضر آن حضرت و اکرام میهمانان و دوستداران آن حضرت است لذا شایسته است برای رعایت این آداب به نکته های زیر توجه و عمل شود

راه ملت: هاشم اندیشه؛ کارشناس مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت کهگیلویه:

بزرگداشت مجالس سالار شهیدان از نشانه های عشق به حماسه شکوهمند عاشورا و اظهار همبستگی با شهیدان راه حق و نمونه ای از تعظیم شعائر الهی است.

رعایت پاکیزگی و بهداشت در چنین مجالسی از نشانه های عملی ادب در محضر آن حضرت و اکرام میهمانان و دوستداران آن حضرت است لذا شایسته است برای رعایت این آداب به نکته های زیر توجه و عمل شود.

۱- همانگونه که لازم است هزینه برگزاری این مجالس از حلال ترین و پاکیزه ترین بخش درآمد انسان باشد، شایسته است مکان برگزاری مراسم، مواد غذایی و آشامیدنی مصرفی نیز از پاکیزه ترین، سالم ترین و بهداشتی ترین شرایط برخوردار باشد و از هرگونه اسراف، ریا و آلودگی های مادی و معنوی منزه باشد.

۲- مجالس را طوری برگزار کنیم که صدای بلندگو بخصوص در ساعات استراحت مردم، موجب آزار دیگران نشود. ( حتی اگر آنها از روی شرم ، اظهار ناراحتی نکنند).

۳- برپاکردن و شرکت در نماز جماعت بهنگام همزمانی مراسم عزاداران و اوقات شرعی ، در راستای اهداف قیام آن حضرت و جزئی از آداب عزاداری شایسته است.

۴- آب آشامیدنی مجالس حسینی باید کاملاً سالم و بهداشتی، تهیه و توزیع شود، لذا در صورتی که از لیوان های یکبار مصرف استفاده نمی شود، شستشوی لیوان ها ضروری است ( لیوان های دهان زده به میکروب های مختلف آلوده است و پذیرایی از میهمانان امام حسین (ع) با چنین لیوان هایی دور از ادب است).

۵- گذاشتن یخ روی زمین و اشیاء آلوده سبب انتقال آلودگی به داخل یخ می شود لذا شستشوی ظاهر یخ کافی نیست بلکه در تمام مراحل حمل و نقل و نگهداری یخ ، باید بهداشت را مراعات کنیم.

۶- استکان چای و نعلبکی را نیز باید هنگامی جلوی عزاداران بگذاریم که مطمئن باشیم قبلاً کاملاً شسته شده و پاکیزه است. ریختن استکان ها در طشت و شستشوی آنها با کمی آب و بصورت یکجا صحیح نیست، بلکه باید هر کدام را با آب پاکیزه و مواد شوینده بشوئیم و بطور جداگانه آب بکشیم.

۷- برای ضدعفونی کردن استکان و نعلبکی می توان در ظرفی ۱۰ لیتر آب و ۵ گرم ( معادل یک قاشق مربا خوری ) پرکلرین ریخت و آنها را مدت حداقل ۱۵ دقیقه در چنین آبی قرار داد، سپس آنها را خارج کرده با آب سالم شستشو داد.

۸- چای پر رنگ زیان بخش و چای کمرنگ مفید است.

۹- پنیرهای تازه تهیه شده ممکن است سبب ابتلاء انسان به بیماری تب مالت شود، بنابراین پنیری را برای مجالس سوگواری تهیه کنیم که لااقل مدت ۲ ماه در آب نمک ( ترجیحاً آب نمک ۱۳ % ) نگهداری شده باشد.

۱۰- اگر از شیر غیر پاستوریزه استفاده می کنیم، حتماً آنرا به مدت ۵ دقیقه (معادل  ۶۰ صلوات ) بجوشانیم و هنگام جوشانیدن آنرا هم بزنیم.

۱۱- هنگام توزیع غذا از دستکش یک بار مصرف ( و یا لااقل بجای آن از کیسه فریزر) استفاده کنیم و غذا را با دست لمس نکنیم.

۱۲- توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف اگرچه اندکی هزینه دارد اما فواید بهداشتی آن بسیار زیاد است.

۱۳- غذای سالم ، تنها با مواد اولیه سالم و بهداشتی، در ظروف پاکیزه و با طبخ صحیح و کامل تهیه می شود.

۱۴- برای پیشگیری از مسمومیت غذایی رعایت نکات زیر کاملاً ضروری است:

– غذای پخته شده تا لحظه توزیع باید همچنان روی آتش نگهداری شود ( یعنی بصورت کاملاً داغ نگهداری شودبه طوری که اگر دست انسان با آن برخورد کند بسوزد) نگهداری غذا در شرایط نیم گرم خطرناک است.

– مواد غذایی پخته شده نباید با مواد غذایی نپخته و وسائلی که با مواد نپخته ارتباط داشته هیچگونه تماسی پیدا کند.

– مرغ ها را باید کاملاً پخت ( طبخ ناقص مرغ عامل نوعی مسمومیت غذایی می تواند باشد).

۱۵- تمام کسانی که به نحوی عهده دار خدمت به عزاداران و میهمانان مجالس سوگواری می باشند باید به شدت مراقب نظافت و بهداشت فردی و بهداشت محیط باشند.

۱۶- سیگار کشیدن در مجالس امام حسین (ع) گذشته از آنکه برای سلامت همه خطرناک است در حقیقت عدم رعایت ادب و نزاکت و احترام این مجالس است.۹-۱۵-۱۴۲

 

منتشر شده در :2015/10/18 - 09:10|شناسه خبر: 16867 840 بازدید
گزارش خطا:
برچسب ها:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه