امروز :جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۲۱:۴۰:۱۹

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

مسافران نوروزی جاذبه های بی نظیر کهگیلویه و بویراحمد را فراموش نکنند

استان کهگیلویه و بویراحمد گوشه ‌ای از مهد تمدن ایران زمین، دیار کوهستان‌ های سربه فلک کشیده و طبیعت بکر و دست نخورده است

راه ملت: بر اساس آخرین تقسیمات کشوری استان کهگیلویه و بویر احمد به مرکزیت شهر یاسوج که در جنوب غربی ایران قرار گرفته و یکی از استان های زیبای کشور است که به سرزمین چهار فصل شهرت یافته و این استان بین مدارهای ۲۹ درجه و ۵۲ دقیقه و ۳۱ درجه و ۲۶ دقیقه شمالی در نصف ‌النهارهای ۴۹ درجه و ۵۵ دقیقه و ۵۱ درجه و ۵۳ دقیقه شرقی قرار دارد، از شمال با استان چهار محال و بختیاری، از شمال شرق با استان اصفهان، از شرق با استان فارس، از غرب با استان خوزستان و از جنوب با استان بوشهر همجوار است. این استان دارای هشت شهرستان (بویراحمد، دنا، گچساران، کهگیلویه، بهمئی، باشت، چرام و لنده)، ۴۱ دهستان و ۱۶ شهر، ۱۶ بخش و حدود ۲۰۰۰ روستاست.

استان کهگیلویه و بویراحمد گوشه ‌ای از مهد تمدن ایران زمین، دیار کوهستان‌ های سربه فلک کشیده و طبیعت بکر و دست نخورده است.

مناظر زیبا و دیدنی این سرزمین حس زیبای سحرانگیز را برای مسافران، میهمانان و گردشگران داخلی و خارجی تداعی می‌ کند و شمالی در جنوب ایران اسلامی را به تصویر می‌ کشاند.

از مشاهیر این استان می ‌توان به آیت‌ الله سید کرامت ‌الله ملک حسینی، آیت الله سید میراحمد تقوی، شهید هدایت ‌الله طیب، دکتر سیدعلی ملک ‌حسینی، دکتر امین ‌الله نیک اقبال، دکتر علی مندنی ‌پور و حسین پناهی اشاره کرد.

وجود بیش از ۲ هزار و ۶۳۰ اثر باستانی از دوره نوسنگی تا دوره اسلامی، بالغ بر ۲۹۹ تفرجگاه سیاحتی و زیارتی و ۵۰۰ چشمه جوشان آب آشامیدنی و معدنی، ۲۰ رودخانه بزرگ و کوچک، بیش از ۴۰ آبشار دائمی و فصلی و دهها پارک جنگلی، دریاچه های طبیعی، سدهای بزرگ و کوچک، دشت های وسیع، جنگل ‌های چشمگیر، مناطق حفاظت شده با گونه‌ های جانوری متعدد، غارها و اشکفتها، باغ‌ های زیبا، کوه ‌های سربه فلک کشیده با دامنه ‌های سرسبز و همچنین رایحه خوش گیاهان در دشت‌ ها و کوهساران بخش کوچکی از جاذبه ‌های این سرزمین است.

استان کهگیلویه و بویراحمد از جاذبه‌ های تاریخی همچون شهر قدیم دهدشت (بلاد شاپور) در شهرستان کهگیلویه، نقوش برجسته تنگ سروک(سولک) در شهرستان بهمئی، قلعه چرام در شهرستان چرام، چهارطاقی خیرآباد، قلعه “دژ سلیمان” و گنبد لیشتر در شهرستان گچساران، پل بریم و دوگور دوپا در شهرستان باشت، تپه تل خسروی در شهرستان بویراحمد و گورستان تاریخی لما و پل‌ های پاتاوه در شهرستان دنا برخوردار است.

این جاذبه‌ ها به همراه جاذبه‌ های بی‌ نظیر و فراموش نشدنی طبیعی همچون «آبشار کمردوغ» قلعه رئیسی، حاشیه کوه نور، منطقه موگرمون، تنگ پیرزال و حاشیه کوه سیاه در شهرستان کهگیلویه، «چشمه بلقیس چرام» در شهر چرام، «برم الوان» در شهر لیکک، روستای «مارین»، سد کوثر، منطقه گردشگری دشتکِ دیل و منطقه حفاظت شده کوه خامین در گچساران، «گردنه شلالدون» و منطقه گردشگری رود رونه در باشت، شهر توریستی سی‌سخت، منطقه «کوه گل» سی‌سخت، کوه دنا، غار یخی(یکی از غارهای معدود و منحصر به فردی است که در ارتفاع دیواره شمالی منطقه حفاظت شده دنا و در جنوب روستای خفر قرار دارد) در شهرستان دنا، «آبشار تنگ تامرادی»، روستای «کَریَک»، دریاچه «مور زرد زیلایی» و تنگ گنجه ‌ای سد شاه قاسم و پارک جنگلی آبشار یاسوج در شهرستان بویراحمد، می ‌تواند جزو خاطرات به یادماندنی یک مسافر باشد و برای همیشه در ذهن او باقی بماند.

جاذبه‌ های مذهبی این استان حدود ۲۹۶ امامزاده و بقعه متبرکه است که می ‌توان به امامزاده بی بی حکیمه (سلام الله علیها) خواهر امام رضا (علیه السلام) در گچساران، امامزاده سیدمحمود (محمید) (علیه السلام) و میرسالار در کهگیلویه، امامزادگان شاه مختار، شاه قاسم، امامزاده عبدالله و شاه حسن در شهرستان بویراحمد، امامزاده علی در شهرستان چرام، شاه عسکر در شهرستان دنا، امامزاده بابا احمد(علیه السلام)، امامزادگان سیداسدالله و سیدابراهیم (علیهما السلام) در شهرستان بهمئی اشاره کرد.

از صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد می ‌توان به قالی و قالیچه، سیاه چادر، نقش حوض چند ضلعی، نقش حوض با نشان ساسانی، گبه، نمدمالی، توبره، خورجین، حور(خور) یا جوال، نقش قاب قرآنی، گلیم بافی و جاجیم اشاره کرد.

سوغات استان کهگیلویه و بویراحمد شامل؛ قالی، جاجیم، گلیم، گبه، گردو، عسل، کشک، کَلگ، روغن حیوانی (روغن خَش) و قراقروت می ‌شود.

استان کهگیلویه وبویراحمد به دلیل داشتن زیبایی ‌های طبیعی، بکر و دست نخورده توانمندی‌ های ویژه‌ ای در بخش گردشگری طبیعی (اکوتوریسم) دارد.

چهره گوناگون طبیعت کوهستانی و سردسیر حوزه شمالی استان کهگیلویه و بویراحمد با طبیعت گرمسیری حوزه جنوبی ویژگی‌ های یک منطقه همراه با طبیعت چهارفصل را برای آن به ارمغان آورده است.

افزون بر آن، کوچ نشینی عشایر مناطق بویراحمد، بهمئی، دشمن زیاری، طیبی، بابوئی و چرام در اقلیم ‌های گوناگون استان کهگیلویه و بویراحمد سرمایه ارزشمند فرهنگی و اجتماعی است که دارای جاذبه ‌های ویژه و منحصر به فرد برای گردشگران این استان است.

این استان چهار فصل با تمهیدات اندیشیده شده از سوی مسئولان استانی آماده پذیرایی از میهمانان و گردشگران نوروزی است./شبستان

منتشر شده در :2016/03/17 - 01:03|شناسه خبر: 25185 2404 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه