امروز :یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۰۰:۱۳:۵۱

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

به همت موسسه برنا وارثان ایل:

نخستین همایش ملی عشایر و اقتصاد مقاومتی در تهران برگزار شد

به همت موسسه برنا وارثان ایل با حضور معاون توسعه فناوری ریاست جمهوری، معاون وزیر جهاد کشاورزی، منتخب ایذه و باغملک در مجلس دهم و حجت‌الاسلام موحد نماینده پنج دوره در مجلس شورای اسلامی نخستین همایش ملی عشایر و اقتصاد مقاومتی در تهران برگزار شد.

به گزارش راه ملت: سید ستار ماندگار در نخستین همایش ملی عشایر و اقتصاد مقاومتی سخنان خود را با سپاس از مهمانان و عشایرزادگانی آغاز کرد که از نقاط مختلف کشور خود را به دانشگاه تهران رساندند تا در این همایش علمی کاربردی حضور پیدا کنند.

وی ضمن تقدیر و تشکر از حمایت مسئولینی که این موسسه را حمایت کردند خصوصا دکتر علی وطنی”معاونت توسعه فناوری ریاست جمهوری”، ایده و شکل گیری این موسسه را پیشنهاد وی دانست و بیان کرد: موسسه برنا وارثان ایل یک موسسه کاملا فرهنگی و علمی است که با رسالت اتحاد اقوام ایرانی و با مشارکت نخبگان دانشگاهی موفق به اخذ مجوز از وزارت کشور گردیده است.

f (4)

مدیر عامل موسسه برنا وارثان ایل آلوده کردن جامعه عشایری به فضای سیاسی را غلط پنداشت و اظهار کرد: زنده نگه داشتن،  پویایی و تحرک اقتصاد عشایر مستلزم تصمیم گیری سیاست‌های بلند مدت و تدبیر به موقع مسئولان است.

وی بهره گیری از تجربیات، پتانسیل ها و توانمندی های عشایر در تحقق شعار سال(اقدام وعمل) را امری ضروری دانست و خاطرنشان کرد: مردمی کردن اقتصاد را باید از عشایرین آموخت.

رئیس همایش ملی عشایر و اقتصاد مقاومتی هدف از برگزاری این همایش را احیای جامعه با حمایت از ایده های نو و ثبت شرکت های دانش بنیان مرتبط با زندگی و محصولات عشایری عنوان کرد.

f (3)

ضرورت فراهم شدم انرژی‌های نو و تجدیدپذیر برای عشایر

در ادامه این همایش علی وطنی ضمن تبریک آزاد سازی خرمشهر و اعیاد شعبانیه و هم چنین تشکر از موسسه برنا وارثان ایل جهت برگزاری این همایش افزود: برگزاری چنین همایش هایی می تواند آغازگر حرکتی بزرگ در کشور باشد.

وی با بیان تاریخچه ای از نقش عشایر در صنعت نفت و گاز از زمان حفر اولین حلقه چاه نفت در مسجد سلیمان در سال ۱۲۸۷ تا به امروز، این نقش را غیر قابل کتمان عنوان و بیان کرد: با وجود همه سختی هایی که اجداد ما در استخراج این ذخائر متحمل شدند اما کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت تا حد ۱۵ درصد را به فال نیک می گیریم.

معاون توسعه فناوری ریاست جمهوری عنوان کرد: ما در عین حال که چهارمین مصرف کننده و اولین دارنده ذخائر گاز دنیا هستیم اما مقام اول فناوری نفت و گاز دنیا نیستیم و ساده ترین شیوه استفاده یعنی سوزاندن آنها را به کار می گیریم و خام فروشی می کنیم.

وطنی سخنی از امام راحل در خصوص عشایر را یادآور شد و با بیان اینکه عده ای نفت و گاز را منابع تجدید ناپذیر می داند گفت: این درحالی است که به فرموده امام  راحل(ره) عشایر ذخایر تمام نشدنی این سرزمین هستند و گنجینه ی اصلی ما، مغزهایی هستند که بر روی زمین دلسوز این کشور می باشند.
وی اضافه کرد: اجداد ما با وجود بی سوادی و یا کم سوادی و دشواری های زندگی، شیوه اقتصاد مقاومتی را برگزیدند و دستشان جلوی هیچ دولتمردی دراز نشد و امروز نیز وظیفه فرزندان تحصیل کرده آن هاست که سهم خویش را از کاربرد فناوری های صنایع دستی و دیگر محصولات عشایری ایفا کنند.

عضو هیئت مدیره موسسه برنا وارثان ایل با بیان اینکه که سهم فرزندان عشایر در کاربرد فناوری نانو برای تولید رنگ برای نخ کاربردی در صنایع دستی چیست و آیا سهم صنایع دستی عشایر در سبد سوغات شهرهای زیارتی کشور مشخص شده است یا نه؟ خواستار توجه به این قشر مولد در جامعه شد و تصریح کرد: این وظیفه ی ماست که به سمت عشایر برویم و برای این قشر زحمتکش که هیچگاه باری بر دوش دولت نبوده اند، ارزش افزوده ایجاد کنیم و حتی راه و رسم اقتصاد مقاومتی را از آنها بیاموزیم.

وی انرژی را یکی از عوامل توسعه دانست و با بیان اینکه عشایرین کمترین مصرف انرژی و آلودگی زیست محیطی را دارند گفت: باید بستری فراهم شود تا عشایرین به کمک انرژی های نو و تجدیدپذیر همچون باد، انرژی خورشیدی و زمین گرمایی در هر نقطه ای از کشورمان به نعمت انرژی دسترسی داشته باشند.

معاون توسعه فناوری ریاست جمهوری در پایان به اختصار، تعدادی از ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را معرفی کردند که می توان با همکاری این ستادها و ثبت شرکت های دانش بنیان در حوزه هایی همجون نانو، انرژی های تجدیدپذیر، فناوری های نرم و … استفاده از تسهیلات مصوب در مجلس شورای اسلامی برای این شرکت ها به خام فروشی ظرفیت های کشور پایان داد و به تولیدات عشایری ارزش افزوده اضافه کرد.

f (2)

عشایرین نمونه بارز خودکفایی و خوداتکایی در جامعه هستند

دکتر علی قنبری معاون وزیر جهاد کشاورزی از دیگر سخنرانان این همایش ضمن تقدیر و تشکر از موسسه برنا وارثان ایل به خاطر برگزاری چنین همایشی افزود: عشایر به عنوان ذخائر انقلاب توسط امام حرکتی بسیار هوشمندانه بود.

وی سه ویژگی مهم زندگی عشایری را کوچ نشینی، دامداری و متعلق بودن به یک قوم و قبیله خاص عنوان و بیان کرد: از نگاه مردم شناسی، جامعه به سه شاخه عشایری با محوریت کوچ نشینی و دامداری، روستایی با محوریت کشاورزی و در نهایت یک جامعه شهرنشینی با محوریت خدمات اداری و صنعتی تقسیم می شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی پیشینه بسیار خوب عشایر در حفظ امنیت کشور را یادآور شد و تصریح کرد: عشایر همانگونه که از سلاح خود در زندگی ایلیاتی برای حفظ امنیت ایل و دام ها استفاده می‌کنند، در دوران دفاع مقدس نیز همین اسلحه را برای دفاع از کشور به کار بردند و به عنوان الگویی از جنگ های نامنظم، اغلب در کنار شهید چمران در جنگ های چریکی شرکت داشتند.

قنبری اظهار کرد: عشایر در همه زمینه های اقتصادی و فرهنگی می توانند اسوه و الگوی مناسب و بالنده‌ای برای خودکفایی و خوداتکایی باشند و با افتخار به عنوان یک عشایرزاده از همزیستی مسالمت آمیز عشایر با طبیعت یاد کرد.

وی ضمن سپاس از برگزار کنندگان این همایش، عنوان همایش را بسیار مناسب دانست و خاطرنشان کرد: امید می رود که این گونه نشست ها زمینه ای برای احیای فرهنگ مقاومتی جامعه عشایری باشد که در حال فراموشی است.

f (5)

خوزستان قربانی بی عدالتی‌ها شده است

در ادامه هدایت الله خادمی منتخب ایذه و باغملک در مجلس دهم برگزاری چنین همایشی را ساختن آینده ای بهتر عنوان و افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی از داشته هایمان به صورت بهینه استفاده کنیم.

وی به تشریح منایع و ظرفیت های کشور ایران با سایر کشورها پرداخت و بیان کرد: کشور چین با بیش از یک میلیارد جمعیت بیکاری در آن معنایی ندارد و اما کشور ما با همه ظرفیت‌های خوب، به دلیل نداشتن اقتصاد عادلانه وضعیت نامناسب دارد.

منتخب مردم ایذه و باغملک در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ادامه با مطرح کردن استان خوزستان به عنوان یک منطقه نفت‌خیز گفت: وضعیت عشایرنشینان این استان بسیار اسف بار است.

خادمی با انتقاد از پروژه‌هایی که بدون مبنای علمی اجرا شدند، پیامدهای زیان بار برخی از این پروژه‌ها را یادآور شد و در راستای همین بی عدالتی‌ها عنوان کرد: چگونه استانی بدون هیچگونه منابع نفت، گاز، آب و کشاورزی به استان بدون گدا تبدیل می‌شود؟ اما استان خوزستان با این همه ظرفیت طبیعی، در همچنین وضعیتی به سر می‌برد و چگونه می‌توان با این بی عدالتی‌ها از اقتصاد مقاومتی سخن گفت و یا حتی آن را تعریف کرد.
وی با انتقاد از سیاست زدگی کارگاه‌های تولیدی اظهار کرد: در فضای موجود حتی برای تولید یک پیچ و مهره باید مدیر فردی سیاسی با جهت گیری خاص و پشتوانه‌ای از افراد سیاسی باشد تا بتواند کار تولید را انجام دهد و نتیجه این کار را منطقه آسماری دیدند که با منابع عظیم گازی هنوز افرادی در کوه زندگی می کنند یا در منطقه ای از ایذه که در طویله کلاس‌های درس را برپا می‌کنند

خادمی عنوان کرد: تا وقتی به سمت شایسته سالاری نرویم و منابع را هدر ندهیم هیچ پیشرفتی حاصل نمی‌شود.

منتخب ایذه و باغملک در مجلس دهم خودکفایی عشایر را از روی اجبار و تنها راه زندگی آنها به دلیل نداشتن امکانات برای نگهداری تولیدات عنوان و تصریح کرد: عشایر تنها به قدر نیاز و مصرف خود از منابع استفاده می‌کنند و این در صورتی است که مسئولین آنها را رها کرده و هیچ کمکی به آن ها ارائه نمی‌دهند.

خادمی اضافه کرد: امید می رودکه همه با هم و با اقتصادی عادلانه آینده بهتری را رقم بزنیم و مسئولین فراموش نکنند که همه‌ شهروند این سرزمین هستند و باید به یک میزان به آن ها خدمات ارائه شود.

f (1)

صنایع دستی عشایری به فراموشی سپرده شده است

حجت‌الاسلام سید محمد موحد نماینده پنج دوره در مجلس شورای اسلامی دیگر سخنران این همایش ضمن یاد و گرامیداشت شهدای خرمشهر و عشایر افزود: خرداد یادآوری روزی است که امام خمینی(ره) فرمودند خداوند خرمشهر را آزاد کرد.

وی با بیان اینکه در جامعه کنونی نماد عشایری در جامعه کمرنگ شده است بیان کرد: کجاست آن عشایری که به عنوان نماد عینی از آن حرف می زنیم و می خواهیم آن را به جامعه ارائه دهیم، آیا جایگاهی برای آن عشایر باقی گذاشته ایم؟.

نماینده پنج دوره در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر و تشکر از موسسه برنا وارثان ایل جهت برگزاری این همایش به برخی ویژگی ها، شاهکارها و برتری ها جامعه عشایری پرداخت.

موحد نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری” اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” را یادآور شد و اظهار کرد: سالیان سال است که رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارند اما آیا با این رانت‌های و سودهای بانکی و حقوق های ۲۰۰میلیونی زمینه اجرا برای اقتصاد مقاومتی فراهم می شود؟.

وی اضافه کرد: تا این چنین بی عدالتی و رانت ها در جامعه وجود دارد هرگز این شعار مقام معظم رهبری صورت عملی پیدا نخواهد کرد.

موحد با اشاره به اینکه مسئولان مخالف با نظام هرگز به فکر عملی کردن اقتصاد مقاومتی در جامعه نیستند عنوان کرد: مدیری که به دنبال اقتصاد مقاومتی است باید مدیری توانمند و جهادی در همه عرصه ها از همه منافع برخودار باشد

وی محصولات عشایری را نمونه بارز اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: متاسفانه برخی از صنایع دستی عشایری ما به فراموشی سپرده شده که این زنگ خطری برای جامعه عشایری است.

به گزارش راه ملت،همچنین در این همایش استاد کوروش کیانی قلعه سردی شاعر و غزل سرای کشوری شعری زیبا به یاد سردار اسعد بختیاری و تندیس شکسته اش سرودند حجت‌الاسلام موحد سخنرانیش را با شعر لری و به یاد آن روزهای عشایریش تمام کرد.

==============

گزارش از: سیده مریم پیروزان

==============

 

 

 

 

 

منتشر شده در :2016/05/25 - 11:05|شناسه خبر: 27493 1520 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه