اهالی روستای “چال شاهین” بویراحمد با جمعیت بیش از ۳۰ خانوار انگار به طور کلی فراموش شدهاند به طوری که از امکانات اولیه از جمله داشتن آب شرب سالم، حق تحصیل در مقطع راهنمایی و متوسطه و جاده ارتباطی محروم هستند.
راه ملت:
اهالی روستای «چال شاهین» بویراحمد با جمعیت بیش از ۳۰ خانوار انگار به طور کلی فراموش شدهاند به طوری که از امکانات اولیه از جمله داشتن آب شرب سالم، حق تحصیل در مقطع راهنمایی و متوسطه و جاده ارتباطی محروم هستند.
< class="story">
در بخش محروم لوداب از توابع شهرستان بویراحمد روستایی به نام ” چالشاهین” وجود دارد.در اصطلاح محلی به لانه پرندگان چال میگویند همین امر سبب شد تا بررسیهای لازم را برای مشخص شدن دلیل این نامگذاری بیابد.
شاهین همان پرندهای با چشمان کاملا سیاه، بدن لاغر، بالهای نوکتیزکه در شکار پرندگان در حال پرواز تخصص دارد در محلهای سخت و بلند همچون نوک کوه لانه خود را بنا میگذارند و اما مردمان قدیم به دلیل سختگذر بودن و ارتفاع بالای محل سکونت خود را “چال شاهین” نامیدند.
شاهین تیزپای در هر مکانی سکونت کند برای عبور و مرور هیچ مشکلی ندارد آنگونه که میگویند این پرنده رکورد سرعت ۳۲۰ کیلومتر در ساعت را زده و به نوعی سریعترین مخلوق روی کره زمین است.اما اهالی روستای “چال شاهین” دیگر نای راه رفتن در جادههای خاکی و سنگی را ندارند از تحصیل در مقطع راهنمایی و متوسطه محروم و برای تامین آب شرب سالم با بحران روبهرو هستند.
ساکنان روستای چال شاهین از همه امکانات بی شمار دنیای مدرن تنها از نعمت برق برخوردارند و دیگر هیچ.
جاده ارتباطی روستای چال شاهین کاش خاکی بود این محور شباهتی به جاده خاکی ندارد بهگونهای که مسیر ۷ کیلومتر از دهستان چین لوداب تا به روستا را باید نزدیک به یک ساعت آن هم با خودروی کمکدار طی کرد.
پسران و دختران «چال شاهین» فقط میتوانند تا مقطع ابتدائی تحصیل کنند و بعد از آن یا باید ترک تحصیل کرده و یا به روستاهای همجوار برای ادامه تحصیل عزم سفر کنند و البته میتوانند مسیر ۱۰ کیلومتری و سخت گذر روستا تا دهستان چین را برای تحصیل در مقطع راهنمایی و متوسطه طی کنند ولی باید خطرات احتمالی از جمله سیل، ریزش و یا حمله جانوران وحشی را به جان بخرند.
اما جالبترین سکانس ” چال شاهین” بحران تامین آب شرب سالم بوده به گونهای که باید از منبع کم آب واقع شده در زیر روستا ساعتها در صف طولانی وقت تلف کنند تا دو بشکه ۴۰ لیتری آب به منزل ببرند و اما مسئولان آب و فاضلاب روستای میگویند آمادگی آبرسانی سیار به روستای “چال شاهین” به شرط پرداخت ۲۰ هزار تومان بابت هر سرویس تانکر آب را داریم.
آبرسانی به «چال شاهین» برای دولت توجیه اقتصادی ندارد
مدیر آب و فاضلاب روستای شهرستان بویراحمد گفت: با توجه به اینکه در صورت آبرسانی باید ایستگاه پمپاز احداث شود این پروژه برای دولت توجیه اقتصادی ندارد.
علمدار آرمین اظهار داشت: روستای تحت “چال شاهین” تحت پوشش آبفای روستایی نیست ولی در صورت درخواست از طرف اهالی روستا همچون سال گذشته به طور سیار به شرط دریافت ۲۰ هزار تومان بابت هر سرویس تانکر آب، آبرسانی میکنیم البته هدف از دریافت این مبلغ پول نیز جلوگیری از درخواستهای بی مورد مدرم است تا نه اینکه فکر کنند مجانی آب هست مدام درخواست داشته باشند.
وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار که مگر میشود اهالی روستایی که هنوز شبکه آب ندارند مشترک شوند تا تحت پوشش آبفای روستای قرار گیرند؟، عنوان کرد: برخی روستاها همچون گنجهای خودشان میگویند نمیخواهیم مشترک آب شویم شاید اهالی چال شاهین نیز همنگونه باشند.
به مدیر آبفای روستایی شهرستان بویراحمد پیشنهاد شد که این شرکت چشمه کنونی که در نزدیکی روستا نیز واقع شده پمپاز شود واکنش نشان داد و گفت: به دلیل خشکسالی ۱۵ سال اخیر با مشکل افت فشار آبهای زیر زمینی و سطحی مواجه هستیم نمی توانیم یک پروژهای را کار کنیم که چند سال دیگر بگویند آبفای روستایی بدون توجه به آینده این پروژه را اجرا کرد و به نوعی هزینه را هدر داد.
روستای چال شاهین مشکل آب ندارد!
بخشدار لوداب در پاسخ به این سوال خبرنگار که چه تدبیری برای رفع مشکل آب شرب روستای چال شاهین دارید؟ گفت: روستای چال شاهین مشکل آب ندارد ولی مدرسه راهنمایی و دبیرستان و همچنین جاده مناسب ندارد.
جمال روحانی در حالی مدعی شده بود اهالی” روستای چال شاهین” مشکل آب ندارد ولی وقتی با این سوال خبرنگار مواجه شد که گفته میشود شرکت آبفای روستایی از اهالی روستای چال شاهین برای هر تانکر آب ۵۰ هزار تومان اخذ میکند آیا صحت دارد واکنش نشان داد و افزود: این موضوع صحت ندارد و هیچ مبلغی اضافه بر ۲۰ هزار تومان از مردم بابت هر سرویس آب گرفته نمیشود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا آب چشمهای که هم اکنون مردم روستا باید بعد از ماندن در صفها طولانی تامین کنند مشکل بهداشتی ندارد، اظهار داشت: نسلهای گذشته و حال این روستا از این چشمه آب استفاده میکنند اگر هم مشکلی باشد نمیدانم.
جاده چال شاهین برای تعمیر و بهسازی پول ندارد
وی همچین در زمینه مشکل راه ارتباطی روستای “چال شاهین” گفت: طول جاده این روستا ۷ کیلومتر بوده که به دلیل کمبود اعتبار امکان تعمیر و بهسازی این محور ارتباطی روستایی وجود ندارد.
امید است مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد با کمک دولت و وزارتخانههای مختلف به فکر رفع محرومیت در مناطق مختلف این استان باشند هرچند که ارائه خدمات به برخی مناطق هزینهبر بوده ولی پیشنهاد میشود با تجمیع چندین روستا در یک منطقه مناسب نسبت به ارائه خدمات و امکانات اولیه مورد نیاز یک انسان همت شود.
——————————
گزارش از سجاد نوبهار
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712