همزمان با 25 شوال سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) رئیس مذهب جعفری مراسم عزاداری و سوگواری در نقاط مختلف کهگیلویه وبویراحمد برگزار شد.
راه ملت:
،عاشقان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در استان کهگیلویه وبویراحمد عزای صادق آل محمد حضرت امام جعفر صادق (ع) را در شکوه و عظمتی خاص برگزار کردند و این مصیبت بزرگ و جانکاه را به حضرت ولی عصر (عج) تسلیت گفتند.
مردم مومن و ولایتمدار این استان شب گذشته نیز با حضور در مساجد ، تکایا و حسینه ها و بقاع متبرکه همنوا با سایر نقاط کشور در غم شهادت قرآن ناطق ، امام صادق(ع) به سوگواری و عزاداری پرداختند.
سخنرانان در این آیین ها به بیان ابعاد شخصیتی این امام بزرگوار پرداختند و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت نیز در رثای شهادت صادق ال محمد به مرثیه خوانی کردند.
حضور عاشقان اهل بیت در جوار بقاع تبرکه شهرهای یاسوج ، گچساران، کهگیلویه، بهمئی، باشت، چرام و لنده در شب شهادت امام صادق (ع) حال و هوای دیگری به خود گرفت.
امروز نیز مراسم عزاداری و سوگواری این امام همام با حضور قشرهای مختلف مردم در مساجد و مکان های پی بینی شده برگزار خواهد شد.
حضرت امام جعفر صادق علیه السلام رئیس مذهب جعفرى ( شیعه ) در روز 17ربیع الاول سال 83 هجرى چشم به جهان گشود .
پدرش امام محمد باقر ( ع ) و مادرش "ام فروه" دختر قاسم بن محمد بن ابى بکر مىباشد.
کنیه آن حضرت : "ابو عبدالله" و لقبش "صادق" است . حضرت صادق تا سن 12 سالگى معاصر جد گرامیش حضرت سجاد بود و مسلما تربیت اولیه او تحت نظر آن بزرگوار صورت گرفته و امام ( ع ) از خرمن دانش جدش خوشهچینى کرده است .
پس از رحلت امام چهارم مدت 19 سال نیز در خدمت پدر بزرگوارش امام محمد باقر ( ع ) زندگى کرد و با این ترتیب 31 سال از دوران عمر خود را در خدمت جد و پدر بزرگوار خود که هر یک از آنان در زمان خویش حجت خدا بودند ، و از مبدأ فیض کسب نور مىنمودند گذرانید .
بنابراین صرف نظر از جنبه الهى و افاضات رحمانى که هر امامى آن را دار مىباشد ، بهرهمندى از محضر پدر و جد بزرگوارش موجب شد که آن حضرت با استعداد ذاتى و شم علمى و ذکاوت بسیار ، به حد کمال علم و ادب رسید و در عصر خود بزرگترین قهرمان علم و دانش گردید .
پس از درگذشت پدر بزرگوارش 34 سال نیز دوره امامت او بود که در این مدت "مکتب جعفرى" را پایهریزى فرمود و موجب بازسازى و زنده نگهداشتن شریعت محمدى ( ص ) گردید .
زندگى پر بار امام جعفر صادق ( ع ) مصادف بود با خلافت پنج نفر از بنى امیه ( هشام بن عبدالملک – ولید بن یزید – یزید بن ولید – ابراهیم بن ولید – مروان حمار ) که هر یک به نحوى موجب تألم و تأثر و کدورت روح بلند امام معصوم ( ع ) را فراهم مىکردهاند ، و دو نفر از خلفاى عباسى ( سفاح و منصور ) نیز در زمان امام ( ع ) مسند خلافت را تصاحب کردند و نشان دادند که در بیداد و ستم بر امویان پیشى گرفتهاند ، چنانکه امام صادق ( ع ) در 10 سال آخر عمر شریفش در ناامنى و ناراحتى بیشترى بسر مىبرد.
حضرت صادق ( ع ) بر اثر توطئههاى منصور عباسى در سال 148 هجرى مسموم و در قبرستان بقیع در مدینه مدفون شد . عمر شریفش در این هنگام 65 سال بود . از جهت اینکه عمر بیشترى نصیب ایشان شده است به "شیخ الائمه" موسوم است .
حضرت امام صادق ( ع ) هفت پسر و سه دختر داشت .
پس از حضرت صادق ( ع ) مقام امامت بنا به امر خدا به امام موسى کاظم ( ع ) منتقل گردید .
دیگر از فرزندان آن حضرت اسمعیل است که بزرگترین فرزند امام بوده و پیش از وفات حضرت صادق ( ع ) از دنیا رفته است . طایفه اسماعیلیه به امامت وى قائلند .
انتهای پیام/200
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712