معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت : کمبود زیرساخت های مهار و کنترل سیلاب در همه نقاط استان و خروج روان آب حاصل از بارندگی سبب تداوم تهدیدهای خشکسالی بر استان شده است.
راه ملت: به گزارش راه ملت از یاسوج آرش مصلح افزود: عدم بهره برداری کامل از طرح های تغذیه مصنوعی ، پخش سیلاب در بالادست دشت ها و همچنین نوع بارش باران که در زمان کوتاهی رخ داد از دیگر دلایل کم بهره بودن کهگیلویه و بویراحمد از اثرات بارندگی های سال زراعی جاری است.
وی اظهار داشت :با توجه به تنوع اقلیمی مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد تاثیر بارندگی های سال زراعی جاری متفاوت بوده است.
مصلح بیان کرد: بارندگی ثبت شده در سال آبی جاری در مناطق مختلف استان شامل ایستگاه های هیدرومتری و باران سنجی از حدود ۴۰۰ میلیمتر تا نزدیک به ۲ هزار میلیمتر گزارش شده است که بیشترین میزان ثبت شده مربوط به ایستگاه سپیدار در شهرستان بویراحمد بوده است
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: پرآبی فصلی چشمه ها و رودخانه ها، بهبود سطح آب زیر زمینی در برخی دشت های استان از برکات باران های امسال بوده اما به دلیل خشکسالی یک دهه قبل و منابع آب زیر زمینی و سطحی در دشت ها و منابع آب سطحی و زیر زمینی هنوز درگیر خشکسالی است.
مصلح ادامه داد: در برخی دشت ها مانند امامزاده جعفر افت سطح ایستایی و کسری مخزن آب زیر زمینی همچنان وجود دارد اما سرعت افت سطح ایستابی کاهش یافته است.
وی با اشاره به احداث سدهای تنگ سرخ،سرپری و آبریز، تامین آب دهدشت غربی، خان احمد باشت، دشت مور، آبرزی و تنگ انگشترگ، انتقال آب دشت روم به سد شاه قاسم و نیز مرمت و بازسازی تاسیسات آبی، نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه ها، نصب ادوات اندازه گیری بر روی منابع آبی افزود و ابراز امیدواری کرد: بخشی از حجم کسری مخازن آب زیرزمینی در صورت ادامه بارش ها در سال زراعی آینده بهبود و به حالت تعادل برسد.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712