امروز :سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ساعت : ۱۸:۵۷:۲۵

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

معاون استاندار: سهم اعتبارات کهگیلویه وبویر احمد”دومین استان نفت خیز کشور” از استان های غیره نفت خیز هم کمتر است!

معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به سطوح مختلف نیازهای استان‌ها، توقع این است که دولت در توزیع اعتبارات بین استان‌های مختلف کشور تفاوت قائل شود.

دکتر علی‌حسن نوروزی در جلسه امنیت غذایی استان، افزود: دولت تدبیر و امید، تلاش کند که با عنایت ویژه و با افزایش سرانه، اشتغال و درآمد خانوارها، اقتصاد استان‌های کم‌برخوردار را از این وضعیت در بیاورد.
به گزارش بویرنیوز، وی سرمایه‌گذاری را تنها راه نجات اقتصاد استان‌های محروم دانست و بیان داشت: برای توسعه‌ی اقتصادی، به دلایل مختلفی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این استان‌ها به‌سختی صورت می‌گیرد و در نتیجه معتقدم علی‌رغم شعار کلی دولت‌ها مبنی بر کاهش سرمایه‌گذاری‌های دولتی، در این مورد خود دولت معضل تاریخی کمبود سرمایه را در این استان‌ها، جبران کند.
نوروزی اهمیت فعالیت بخش خصوصی‌سازی را در سرمایه‌گذاری، بسیار بالا توصیف کرد و اذعان داشت: با این وجود، به‌دلیل زیرساخت‌های فعلی اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این استان به سهولت امکان‌پذیر نیست ولی دولت می‌تواند تا چند سال آنقدر سرمایه‌گذاری انجام بدهد تا بخش خصوصی هم با اتکا به آن سرمایه‌گذاری دولتی، آرام آرام به سرمایه‌گذاری در استان‌های کم‌برخوردار ورود کند.

نوروزی با بیان اینکه اجرای عملی سیاست توزیع اعتبارات بر اساس توازن منطقه‌ای، می‌تواند کارساز باشد، تصریح کرد: واقعیت این است که سهم استان نفت‌خیز کهگیلویه و بویراحمد در اعتبارات نفتی نیز حتی کمتر از استان‌های غیرنفت‌خیز کشور است که به‌نظر می‌رسد باید در زمینه توزیع منطقی‌تر اعتبارات تدبیر ویژه‌ای اندیشیده شود.
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بخش اصلی توزیع اعتبارات، بر اساس منبع نفت صورت می‌گیرد، اضافه کرد: باید توجه کنیم که وقتی می‌گوییم دو درصد نفت، به استان‌های نفت‌خیز مثل استان ما اختصاص می‌یابد، در عمل یک‌سوم از سهمیه، برای خود نقاط نفت‌خیز و دو سوم دیگر از آن، صرف توزیع در نقاط محروم کشور می‌شود و در نتیجه به استانی مثل کهگیلویه و بویراحمد که دومین تولیدکننده‌ی نفت کشور محسوب می‌شود، حتی به نسبت استان‌هایی که قطره‌ای نفت هم تولید نمی‌کنند، سهمی بسیار کمتر اختصاص می‌یابد!
با این ساختار اقتصادی، توقعی هم جز این نیست که استان کهگیلویه و بویراحمد از لحاظ غذایی، ناامن باشد
معاون برنامه‌ریزی و اشتغال استانداری کهگیلویه و بویراحمد، در ادامه به برگزاری کمیته امنیت غذا و تغذیه‌ی استان، اشاره‌ای داشت و اظهار کرد: اعتقاد بنده این است که دولت در زمینه‌ی ناامنی غذایی در سه استان کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، باید علت‌درمانی کند، نه معلول‌درمانی.
وی افزود: اگر قرار باشد امنیت غذایی در استانی به‌وجود بیاید، پیش از هرچیز باید توسعه‌یافتگی اساسی آن مدنظر قرار بگیرد.
علی‌حسن نوروزی با بیان این مطلب که مطابق طبقه‌بندی صورت‌گرفته در بحث امنیت غذایی، ۶ طبقه (از امن تا بسیار ناامن) وجود دارد، یادآور شد: متأسفانه بر اساس گزارش‌های واصله، استان ما به همراه دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان، در گروه آخر، یعنی طبقه‌ی بسیار ناامن قرار دارد.
وی پیرامون اظهارات خود در کمیته امنیت غذا و تغذیه در استانداری نیز تأکید کرد: بحث من این است که از این سه استان توقعی هم جز این نیست که در گروه استان‌های ناامن باشد زیرا ساختار اقتصادی در این استان‌ها، پیش از مسئله‌ی غذا و تغذیه، یک معضل اساسی‌تر تلقی می‌شود و علت اصلی آن حال و هوای کلی اقتصادی است که همه‌ی مسائل دیگر را تحت‌الشعاع خود قرار داده است.
نوروزی با بیان اینکه برای رفع عارضه‌ی نامطلوب، نباید مُسَکِن‌های مقطعی را به‌کار گیریم، بلکه باید آن را از ریشه برطرف کنیم، تأکید کرد: افزایش سرانه، اشتغال و درآمد خانوارها، می‌تواند راهکار مناسبی برای حل معضلات دیگر از جمله امنیت غذایی مردم در استان‌های محروم باشد.
گفتگو: سجاد بنام

منتشر شده در :2015/02/24 - 02:02|شناسه خبر: 4521 670 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: [email protected]

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه