علی ربیعی در جلسه شورای ملی سالمندان اظهار داشت: رسیدگی به موضوع سالمندان بخشی از سیاستهای رفاهی دولت یازدهم و دلیلی برای برنامهریزی جامع است. وی با اشاره به ابلاغ سیاست های جمعیت از سوی مقام معظم رهبری افزود: در حال حاضر بیش از ۶ میلیون سالمند داریم و آمارها نشان میدهد که رشد […]
علی ربیعی در جلسه شورای ملی سالمندان اظهار داشت: رسیدگی به موضوع سالمندان بخشی از سیاستهای رفاهی دولت یازدهم و دلیلی برای برنامهریزی جامع است.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های جمعیت از سوی مقام معظم رهبری افزود: در حال حاضر بیش از ۶ میلیون سالمند داریم و آمارها نشان میدهد که رشد جمعیت سالمندی بالاست. ضمن اینکه پیشبینی میشود در سالهای آتی با تحولات جمعیتی و نرخ رشد دو درصد ۳۰ درصد جمعیت به سمت سالمندی برود.
وزیر رفاه خاطرنشان کرد: جامعه باید آماده این اتفاق حساس شده و ضمن آماده شدن ساختارها به فرهنگ دوره سالمندی توجه شود.
ربیعی همچنین گفت: ۳۰ درصد سالمندان ما تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و در حال حاضر این جمعیت با مشکل معیشتی مواجهند. از سوی دیگر تغییر در سبک زندگی و بروز زندگی شهری امکان اجتماع بین نسلی را کم کرده که به طور همزمان نیاز به مراکز غیر از خانواده برای نگهداری سالمندان را افزایش داده است.
وی همچنین گفت: مطالعات نشان میدهد که بخشی از سالمندان فقط از سوی فرزندان خود حمایت مالی میشوند در صورتی که از نبود کمبود حمایت عاطفی و پرستاری آنها رنج میبرند.
وزیر رفاه با بیان اینکه در سالهای آینده در حوزه سالمندی جمعیت مشکلات جدی خواهیم داشت، گفت: مطالعات نشان میدهد بخشی از سالمندان ما به دلیل ارزان بودن نیروی کار در برخی از مشاغل نامناسب به کار گرفته شدهاند در حالی که باید مشاغل سبک را برگزینند. باید توجه کنیم که سالمندان مشکل نیستند بلکه میتوان از ظرفیت این دوره از زندگی نیز به خوبی استفاده کرد؛ سالمندان آسیب اجتماعی نیستند و در عین حال میتوانند هزینه آسیبهای اجتماعی را کاهش دهند.
ربیعی با اشاره به اینکه امیدواریم تا دو ماه آینده سند ملی سالمندان تدوین شود، گفت: ضمن تدوین سند ملی سالمندان لازم است در برنامه ششم توسعه نیز فصلی به عنوان سالمند داشته باشیم.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712