ن: دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان، گفت: دولتها و مسئولین وظیفه دارند که رفاه و امنیت گردشگران را در مکانهای تفریحی و گردشگری فراهم نمایند که توجه به این موضوع، موجب رونق صنعت گردشگری میشود.
به گزارش راه ملت و به نقل از روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۴۰۱ جلسه دبیر و نهادهای فرهنگی و امنیتی و گردشگری استان در میراث فرهنگی استان برگزار گردید.
در این نشست حجت الاسلام پیش قدم دبیر ستاد امربه معروف استان با تبریک اعیاد بیان کرد:
عید در نگاه الهی به معنی خیر و برکت است، و در فرهنگ عرف به معنی اتفاق خاصی است که همراه آن شادابی و سرور میآید.
در فرهنگ دینی و اسلامی «۱۸ ذی الحجه»، به عنوان عید الله یا عید اکبر یاد میشود؛ چرا که یادآور یک اتفاق مهم در دین و مکتب اسلام از طریق آخرین رسول خدا، پیام آور وحی است. انتخاب وصی و، ولی برای امتی که بنا بر خواست و اراده الهی، در قالب امامت ادامه پیدا کرده و در امتداد نبوت پیامبر اسلام (ص) قرار دارد.
دو شاخصهی مهم در امر امامت الهی، عصمت و انتصاب میباشد که هر دو جزو ملزومات امامت در دین مقدس اسلام است و تشیع قائل به آن است.
۱۸ ذی الحجه یادآور یک اتفاق مهم و عظیم از آخرین پیام آور وحی الهی؛ یعنی حضرت محمد (ص) است که در حجه الوداع در وسط بیابانی به نام سرزمین غدیر در سال آخر عمر مبارک خود با آن همه مقدمات و مؤخرات با جمع بیعت کنندهای قریب به ۱۲۰ هزار نفر در زیر آفتاب داغ، که هیچ معنایی جزء تعیین خط حکومت و ولایت در اسلام بعد از رحلت پیامبر (ص) ندارد.
غدیر خم حامل پیغامهای اثر گذار برای نسلهای بعد از خود هست.
خطبه غدیریه درس بصیرت افزایی برای اهل ایمان است.
در نیمهی اول این خطبه به اصل ولایت پرداخته میشود؛ یعنی اعلام رسمی ولایت مولی الموحدین، امیر المومنین علی ابن ابیطالب (ع) و در نیمه دوم بعد از فراغت از موضوع اصلی، به توضیح درباره این موضوع مهم میپردازد. در پایان، نیز نماز، زکات، حج، امر به معروف و نهی از منکر را یادآور میشود و رابطه این اعمال با ولایت را تشریح میکند.
آری حادثه غدیر برای تشیع تنها یک اتفاق و یک رویداد تاریخی نیست؛ بلکه هویت نبوت است که موجب صیانت از بعثت پیامبران میشود. غافل ماندن از امام و حجت خدا برای بشر خسارت بار است؛ همان گونه که مسلمانان بعد از غافل شدن، و تخطی کردن از سفارش نبی خدا در غدیر، خسارت آن را در عاشورا دیدند و امام و حجت خدا یادگار بی بی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا (س) در روز عاشورا در مقابل چشم مسلمانان در خون خود غلطید. غدیر نه تنها هدایت، بلکه سعادت دنیوی و اخروی بشر را به همراه دارد و این همان «حیات طیبه» نام دارد که انسان را به سرحد کمال میرساند
قریب به ۱۲۰ هزار نفر در زیر آفتاب داغ، که هیچ معنایی جزء تعیین خط حکومت و ولایت در اسلام بعد از رحلت پیامبر (ص) ندارد.
غدیر خم حامل پیغامهای اثر گذار برای نسلهای بعد از خود هست.
خطبه غدیریه درس بصیرت افزایی برای اهل ایمان است.
در نیمهی اول این خطبه به اصل ولایت پرداخته میشود؛ یعنی اعلام رسمی ولایت مولی الموحدین، امیر المومنین علی ابن ابیطالب (ع) و در نیمه دوم بعد از فراغت از موضوع اصلی، به توضیح درباره این موضوع مهم میپردازد. در پایان، نیز نماز، زکات، حج، امر به معروف و نهی از منکر را یادآور میشود و رابطه این اعمال با ولایت را تشریح میکند.
آری حادثه غدیر برای تشیع تنها یک اتفاق و یک رویداد تاریخی نیست؛ بلکه هویت نبوت است که موجب صیانت از بعثت پیامبران میشود. غافل ماندن از امام و حجت خدا برای بشر خسارت بار است؛ همان گونه که مسلمانان بعد از غافل شدن، و تخطی کردن از سفارش نبی خدا در غدیر، خسارت آن را در عاشورا دیدند و امام و حجت خدا یادگار بی بی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا (س) در روز عاشورا در مقابل چشم مسلمانان در خون خود غلطید. غدیر نه تنها هدایت، بلکه سعادت دنیوی و اخروی بشر را به همراه دارد و این همان «حیات طیبه» نام دارد که انسان را به سرحد کمال میرساند.
در ادامه حجه الاسلام پیش قدم به موضوع گردشگری پرداختند و افزودند: نگاه و برنامه امروز دنیا برای رشد اقتصاد بعد از نفت، مبتنی بر صنعت گردشگری است؛ چرا که با وجود مواهب طبیعی بسیار زیاد در کشور با برنامه ریزی صحیح در جهت استفاده از صنعت گردشگری، میتوان به واسطه آن مبانی اقتصاد را تنظیم کرد و به رشد و شکوفایی جامعه و توسعه پایدار دست پیدا کرد.
ایشان علاوه بر بعد اقتصادی موضوع گردشگری به بعد فرهنگی آن پرداختند و افزودند که این بهترین فرصت برای انتقال فرهنگها است و از این فرصتها باید بهره کافی را برای انتقال فرهنگ دینی، ملی، و بومی استان برد؛ تا بلکه بتوان از این طریق صنعت گردشگری استان را رونق داد.
ایشان در ادامه به آسیبهای فراروی این بخش پرداختند و بیان کردند که متأسفانه رفاه گردشگران و نیازمندیهای آنها نادیده گرفته شده است. دولتها و مسئولین وظیفه دارند که رفاه و امنیت گردشگران را در مکانهای تفریحی و گردشگری فراهم نمایند که توجه به این موضوع، موجب رونق صنعت گردشگری میشود.
در ادامه وی به نقش و جایگاه دین و فرهنگ در این بحث پرداخت و گفت: سفر و گشت و گذار، بر اخلاق انسانها تأثیر بسیاری داشته و باعث شادابی و نشاط روحیه انسان میشود؛ اما متاسفانه گاها این شادابی و نشاط، موجب فراموشی آموزههای دینی شده و قوانین اسلامی زیر پا گذاشته میشوند. قانون خدا در هر زمان و مکان برای بشریت لازم الاجراست و انسان همواره در هر زمان و مکانی باید یاد خدا را در دل خود داشته و ساختار و برنامهها و معماری اماکن گردشگری و تفریحی باید به گونهای باشد که انسان را به خدا نزدیک کند. چرا که یادآوری یاد خدا در دلها و مشاهدهی عظمت خداوند در جهان به این بزرگی و زیبایی، دلیلی بر هدف دار بودن آفرینش انسان میباشد.
ایشان موضوع عدم توجه به بهداشت و نظافت اماکن گردشگری را هم از آسیبهای این حوزه دانستند و افزودند؛ رها کردن زباله در طبیعت با قانون طبیعی حیات بشری سازگار نیست و در آموزههای دینی آسیب زدن به طبیعت مورد نکوهش هست؛ بنابراین همان گونه که طبیعت سرزنده و سالم برای بشر مفید میباشد و نقش جدی در سرزندگی و شادابی انسان دارد، همه ما باید در حفظ و حراست از منابع طبیعی کوشا باشیم؛ چرا که غفلت و کوتاهی بشر در استفاده ناصحیح و از بین بردن این منابع، ضربات جبران ناپذیری را برای خود و آیندگان رقم خواهد زد و باعث نابودی طبیعت و به تبع آن، نسل بشری خواهد شد.
منبع: ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712