علی حسن نوروزی با تشریح برخی از ظرفیت ها و تنگاهای موجود اقتصادی در استان، افزود: کهگیلویه وبویراحمد با وجود دارا بودن ۲۲ درصد تولید نفت، ۱۰درصد آب و وجود معادن و ظرفیت های بالقوه در حوزه های مختلف اما همچنان در زمینه شاخص های توسعه ای جزو استان های محروم کشور است. وی با […]
علی حسن نوروزی با تشریح برخی از ظرفیت ها و تنگاهای موجود اقتصادی در استان، افزود: کهگیلویه وبویراحمد با وجود دارا بودن ۲۲ درصد تولید نفت، ۱۰درصد آب و وجود معادن و ظرفیت های بالقوه در حوزه های مختلف اما همچنان در زمینه شاخص های توسعه ای جزو استان های محروم کشور است.
وی با بیان اینکه میانگین بارش سالانه در این استان بیش از ۲٫۵ برابر متوسط کشور است، افزود: در سال ۹۰ که متوسط میانگین بارش کشور ۲۰۵ میلی متر بود، این استان بارشی معادل ۴۵۰ میلی متر داشت.
نوروزی تنوع گونه های گیاهی به ویژه گیاهان دارویی را از دیگر ظرفیت ها و داشته های بالقوه استان اعلام کرد و یادآور شد: بیش از دو هزار گونه گیاهی در این استان وجود دارد که ۲۷ درصد گیاهان کل کشور را شامل می شود.
وی به وجود ۴۷۵ گونه متنوع گیاهان دارویی در استان اشاره کرد و افزود: بیش از ۴۰درصد گیاهان دارویی کشور در کهگیلویه وبویراحمد است.
نوروزی برخی از مشکلات و تنگناهای موجود اقتصادی و موانع اساسی در توسعه این استان را نیز یادآور شد و تاکید کرد: ضعف شبکه های اربتاطی و حمل و نقل در سه حوزه هوایی، زمینی و خطوط ریلی از مهمترین این ضعف ها است.
معاون استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: وجود تنها ۶۵ کیلومتر بزرگراه در این استان وتعداد پروازهای محدود در هفته در فرودگاه یاسوج به دلیل نبود زیرساخت های لازم خود بیانگر و مصداق بارز این ادعا است.
وی پراکندگی روستاها و عدم توزیع متوازن امکانات و خدمات در مناطق مختلف در سال های گذشته را از دیگر مشکلات و دغدغه های موجود دانست و گفت: مهاجرت روزافزون روستاها به حاشیه شهرهای این استان اکنون به یکی از مشکلات و معضلات اجتماعی تبدیل شده است.
وی بالابودن نرخ بیکاری در این استان را از دیگر مشکلات و دغدغه های اساسی مسوولان و متولیان اموراجرایی و اقتصادی دانست و افزود: میانگین نرخ بیکاری در کهگیلویه وبویراحمد هم اکنون در سنین ۱۶ تا ۲۴ سال بیش از ۴۵ درصد است.
نوروزی افزود: میزان تولید ناخالص داخلی با احتساب نفت در این استان ۲٫۵ درصد و بدون نفت حدود ۵۳ صدم درصد است.
معاون برنامه ریزی استاندارکهگیلویه وبویراحمد به میزان درآمد سالانه در این استان اشاره کرد و افزود: سرانه درآمد هر فرد با احتساب میزان تولیدی نفت حدود ۲۲ میلیون تومان است که از این حیث رتبه اول کشور را دارا خواهیم بود.
وی میانگین درآمد ماهانه هر فرد در این استان را نیز بدون احتساب نفت کمتر از ۳۳۰ هزار تومان دانست و گفت: از این حیث رتبه این استان به ۲۹ کشوری سقوط خواهد کرد.
نوروزی افزود: کهگیلویه وبویراحمد دارای هشت شهرستان، ۱۹ بخش ، ۱۷ شهر و حدود یکهزارو ۶۶۷ روستای دارای سکنه است.
وی نسبت شهرنشینی به روستا نشینی در این استان را ۵۲ به ۴۸ درصد دانست و گفت: کهگیلویه وبویراحمد از معدود استان هایی بوده که رشد جمعیت شهرنشینی داشته است.
نوروزی با بیان اینکه تنها یک شهر با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر در کهگیلویه وبویراحمد هست افزود: ۱۰ شهر این استان جمعیتی زیر ۱۰ هزار نفر دارند که این مهم نیز معضلاتی را از حیث تقسیمات کشوری و جغرافیایی در این استان کوچک به وجود اورده است.
نوروزی تاکید کرد: در سال های گذشته بسیاری از نقاط و بخش های مختلف این استان با وجود نداشتن شرایط و زیرساخت های لازم و بدون هیچ گونه کارکارشناسی به شهر تبدیل شده اند و اکنون ساکنان این مناطق را با انبوهی از مشکلات و معضلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مواجه ساخته است.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712