امروز :یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ساعت : ۲۲:۱۳:۳۱

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

سند الگوی کشت کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد تدوین شود

سید موسی خادمی با بیان این مطلب در چهارمین نشست کمسیون تخصصی آب و کشاورزی که با حضور نمایندگان وزارتخانه های نیرو و کشاوری برگزار می گردد، با بیان اینکه سند الگوی کشت درکشور هنوز تهیه نشده است و صرفا توصیه هایی در این زمینه وجود دارد، گفت: در استان ، تهیه این سند با […]

۲۹۱۹_orig

سید موسی خادمی با بیان این مطلب در چهارمین نشست کمسیون تخصصی آب و کشاورزی که با حضور نمایندگان وزارتخانه های نیرو و کشاوری برگزار می گردد، با بیان اینکه سند الگوی کشت درکشور هنوز تهیه نشده است و صرفا توصیه هایی در این زمینه وجود دارد، گفت: در استان ، تهیه این سند با توجه به کم مساحت بودن و مشخص بودن اقلیم های آب و هوایی، امکان پذیر است و می تواند به یک طرح نمونه در کشور تبدیل شود.

وی، تهیه الگوی کشت را با توجه به تهدیدات الگوی نامناسب کشت در استان ضروری دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیت کارشناسان دستگاه ها، در تهیه طرح های جامع مانند سند الگوی کشت در استان یا طرح جامعه خشکسالی تأکیدکرد .

تمهیدات لازم در راستای بهره برداری از آبهای سطحی استان فراهم گردد

استاندار، گفت: جهاد کشاورزی و آب منطقه ای استان تمهیدات لازم در راستای استفاده بهینه زمینهای کشاورزی از آب رودخانه های بشار، مارون و زهره را فراهم دارند.

دکتر خادمی،استان را دارای حق و اولویت استفاده از آبهای رودخانه ها دانست و گفت: سیاست استان استفاده و بهره برداری از آبهای جاری است و تا جایی که امکان دارد تمهیدات استفاده از این آبها، برای زمین های کشاورزی اطراف رودخانه ها توسط جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای فراهم شود.

نیازهای استان در زمینه تخصیص آب به صورت کامل تعیین شود

خادمی،تأکید کرد: نیازهای استان در زمینه تخصیص آب به صورت کامل، جامع و دقیق در سه مقوله کشاورزی، صنعتی و شرب در یک افق ۵۰ ساله تهیه شود تا در زمینه درخواست تخصیص اقدام شود.

وی، با بیان اینکه عمده بحث استان در خصوص تخصیص آب، استفاده از آبهای سطحی است، افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد باید آب شرب منطقه را تأمین کند و خود از تخصیص آب به کشاورزی و صنعت بی بهره بماند در صورتی که استانهای دیگر آب کشاورزی را از سدهای خودشان مثل کارون یا رئیسعلی تأمین می کنند.

رئیس کارگروه آب و کشاورزی، به ضرورت مشارکت و مشاورت فرمانداران در مباحث استفاده بهینه از آب، اشاره کرد و تأکید کرد: جلساتی با حضور فرمانداران، جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه ای برگزار شوند و راه حل های استفاده بهینه از آب و الگوهای کشت مناسب برای هر شهرستان، شناسایی و راه حل ها در نشست بعدی کمیسیون آب و خاک ارایه شود.

وی، همچنین بر ضرورت استفاده از کنتورهای هوشمند برای چاه های کشاورزی اشاره کرد و گفت: راه حل های لازم در راستای برقی کردن چاه ها و همچنین نصب کنتورهای هوشمند برای آنها، توسط شرکت توزیع نیروی برق و شرکت آب منطقه ای در نشست آینده ارایه شود.

برداشت ۲۸ میلیون مترمکعب آب اضافه از منابع زیرزمینی استان

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان در این استان با بیان اینکه سالانه ۲۸ میلیون مترمکعب اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی این استان صورت می گیرد، گفت: ۳۸۰ حلقه چاه غیرمجار در این استان حفر شده که سالانه ۱۲ میلیون متر مکعب آب از این طریق برداشت می‌شود.

علی لطفی ، با اشاره به وجود بیش از دو هزار حلقه چاه آبی‌ دارای مجوز در استان،افزود: از این تعداد ۴۴۰ حلقه سالانه ۱۶ میلیون متر مکعب اضافه برداشت دارند.

لطفی با اشاره به برنامه‌های شرکت آب منطقه‌ای برای جلوگیری از برداشت اضافه از منابع زیرزمینی استان ، افزود: نصب کنتورهای هوشمند در دستور کار این شرکت است که تاکنون بیش از ۴۵۰ کنتور نصب شده است.

وی، اظهار داشت: نصب کنتورهای هوشمند بین سه تا پنج میلیون تومان هزینه دارد که طبق قانون باید توسط مالکان پرداخت شود ولی مسئولان استانی باید در این زمینه چاره‌اندیشی کنند که حداقل تسهیلات با دوره بازپرداخت بلند مدت در اختیار کشاورزان قرار گیرد./خبرنما

منتشر شده در :2014/12/07 - 06:12|شناسه خبر: 2052 928 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه