پژوهشگر برتر کهگیلویه از پروزههای پتروشیمی و سیمان سپوی دهدشت به علت عدم جانمایی صحیح به تهدید جدی زیست محیطی و نابودکننده زمینهای کشاورزی نام برد.
راه ملت، همایش امید به امتداد حیات با محوریتهای بررسی ساز و کارهای مدیریت و استفاده بهینه از محیط زیست با حضور مهمانان کشوری و مسئولان استانی و شهرستان عصر امروز در فرهنگسرای دهدشت برگزار شد.
خسرو شفیعیمطلق در این همایش با اشاره به چالشهای زیست محیطی در کهگیلویه اظهار داشت:متأسفانه پروژههایی در این شهرستان طراحی و تعریف شده که آینده خوبی برای محیط زیست ندارند.
این پژوهشگر با بیان اینکه برای هر پروژهای باید نقشه زمین مورد بررسی و توجه قرار گیرد،افزود: در ۳ دهه گذشته هیچ آمایشی در این شهرستان صورت نگرفته است.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی دهدشت تصریح کرد: جانمایی پروژههایی از قبیل پتروشیمی و سیمان سپوی دهدشت مناسب نبوده و در صورت بهرهبرداری از این پروژهها بعد از ۲۰ سال محیط زیست و آب منطقه نابود میشود.
شفیعیمطلق افزود: با توجه به مدل آب زیر زمینی دشتهای کلاچو، ۲۰ سال بعد از اجرای پتروشیمی،از رودخانههای ضرغامآباد و مناطق اطراف به علت نفوذپذیری آب آلوده بیرون میآید و سفرههای زیرزمینی نابود خواهند شد.
وی،از مناطق حومه غربی به بهترین مکان برای اجرای این پروژه نام برد و با تهدید خواندن پتروشیمی برای دشتهای وسیع کلاچو گفت: در حومه غربی شرایط زمین و نزدیک بودن به سد کوثر برای تأمین خط آب این پروژه مکان مناسبی است.
پژوهشگر برتر شهرستان احداث کارخانه سیمان در تنگ سپو را از دیگر پارادوکسهای محیط زیست دانست و تصریح کرد: این پروژه هم در محل مناسبی جانمایی نشده است.
شفیعیمطلق با اشاره به باغات مرکبات در حوالی این پروژه سیمان سپو را تهدید جدی برای محصولات مرکبات خواند و گفت: صدها هکتار مرکبات و دیگر باغات در حریم کارخانه با توجه به شرایط محیطی محل پروژه با کمبود جدی آب و ضعف شدید در کیفیت آب مواجه میشوند.
وی، نقش صدا و سیمای استان کهگیلویه و بویراحمد در آگاهیبخشی به مردم در زمینه اهمیت آب و محیط زیست را مهم دانست و گفت:برنامههای پربیننده شبکه استانی در کنار پرداختن به آداب و رسوم سنتی محیط زیست و آب را نیز تبلیغ کنند./فارس
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712