عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص برگزاری چهاردهمین همایش بین المللی مهندسی ترافیک که ۵ لغایت ۶ اسفندماه سالجاری برگزار میشود گفت: مسئله ترافیک و بهبود عبور و مرور یکی از مشکالت اصلی و از اولویتهای مهم جوامع امروز در کشور است و این معضل غیر از شهرها، روستاها را هم درگیر کرده است.
غلام محمد زارعی در ادامه افزود: مسئله مهندسی ترافیک که شامل زیرساختهای مربوط به بهبود عبور و مرور و ساماندهی وضعیت ترافیک شهری و حمل و نقل عمومی است از مسائلی است که در این عرصه قابل تعریف خواهد بود.
وی اظهار داشت: طبیعی است که برگزاری این نوع همایشها و کنفرانسها و مجامع میتواند منجر به تعیین راهکارهای مناسب برای برون رفت از مشکالتی که امروز گریبان کشور را گرفته منجر شود.
وی اظهارکرد: امیدواریم در این گونه سمینارها برای برگشت آرامش به جامعه و امنیت خاطر، کسانی که دارای مطالعاتی هستند با حضور مفیدشان کمکهای موثری ارائه دهند و ضرورت بحث بهبود عبور و مرور و مسائل ترافیکی را در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: مهم این است که خروجی این نوع همایشهای علمی مؤثر واقع شود و راهکارهای عملی و اجرایی در پی داشته باشد و به این ترتیب برای مردم و مسئولین مفید فایده باشد.
زارعی در خصوص پیشنهاد و راهکارهایی که به مسئولین و دست اندرکاران این امر دارد، گفت: بارها در حوزه حمل و نقل عمومی بحث شده است و بنده اعتقادم بر این است که توسعه مترو در کشور یکی از بهترین و پاکترین راهکارهای جلوگیری از ازدیاد جمعیت و اتلاف وقت و کاهش انرژی است و مهمتر این که میزان رضایتمندی افزایش پیدا میکند و آلودگی از بین خواهد رفت .
وی معتقد است که توسعه مترو صرف هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری محسوب میشود، به این دلیل که در کمترین زمان، بیشترین حجم مسافر و بار را با بالاترین سرعت در سراسر شهر می تواند جابجا کند .
زارعی در ادامه تصریح کرد: بحث فرهنگ سازی نیز بسیار مهم است، به طور مثال قریب به ۷۰ درصد خودروها به صورت تک سرنشین یا نهایتا دو سرنشین در حال عبور و مرور هستند و این امر جز ایجاد ترافیک بیشتر و اتلاف وقت عایدی نخواهد داشت و اضافه شدن یک خودرو به ناوگان ترافیکی موجب میشود که همان یک خودرو در سراسر طول مسیر و در همه شعاع ترافیکی تأثیر منفی خود را بر عبور و مرور شهروندان بگذارد.
وی اظهار داشت: کشورهای پیشرفته دنیا سعی دارند به وسیله فرهنگسازی که امری مهم و مؤثر است، حمل و نقل عمومی را تقویت کنند و مردم را به رفتارهایی مانند پرهیز از حرکت خودروهای تک سرنشین عادت دهند که این در واقع به نفع مردم نیز میباشد، بنابراین لازم است
مردم را به استفاده از از حمل و نقل عمومی تشویق کرده و کاهش مسافرتهای غیرضروری شهری و کاهش حجم و تعداد خودروهای شخصی در معابر از اولویتهای شهروندان باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: تقویت راه آهن شبکه ریلی در کشور از مسائل بسیار مهم است که با پاکترین امکان مسافرتی، جابه جاییها را در سطح کلان شهرها با هزینه کمتر و حجم بیشتر انجام دهد و میتواند بر سوخت، انرژی، زمان و سرعت تأثیر مثبت بگذارد.
زارعی در خاتمه خاطرنشان کرد: ترانسفورتیشن ریلی میتواند به تقویت بنیانهای اقتصادی جامعه بی انجامد، چنانچه ارائه خدمات بوسیله ناوگان ریلی اتفاق بیفتد قطعاهزینه ها موثرتر خواهد بود و آنگاه میتواند رضایتمندی را جلب نماید، تقویت ناوگان هوایی هم برای تأمین نیاز مردم و پیشگیری از اتالف وقت بی تأثیر نخواهد بود و میتوان از این طریق کاهش خودروها و کاهش آلودگی هوا و و افزایش رضایتمندی را به دنبال داشته باشد.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712