امروز :شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۰۵:۲۷:۲۸

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان خبر داد:

گاز گرفتگی جان دو نفر را در بویراحمد گرفت/۲۳۰مسموم و ۵ فوتی قربانی قاتل خاموش در کهگیلویه و بویراحمد

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد از مرگ ۲ نفر در روستای حسین آباد دشتروم بر اثر گاز گرفتگی خبر داد.

راه ملت: به گزارش راه ملت، محسن جلیل در این خصوص گفت: مسمومیت با مونوکسید  کربن جان ۲ نفر را در روستای “حسین آباد” منطقه دشتروم بویراحمد گرفت.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ساعت ۲۲ و ۲۱ دقیقه روز دوشنبه، ۲۳ دی ماه  گزارش گاز گرفتگی با co به مرکز دیسپچ گزارش کرد که بلافاصله تیم‌های امدادی پایگاه دشتروم به منطقه حادثه اعزام شدند و متأسفانه دو نفر زن و مرد ۳۰ و ۳۵ ساله قبل از رسیدن تیم امدادی جان خود را از دست دادند.

 

ایشان همچنین افزود: در این مدت  ۵ نفر بر اثر مسمومیت با گاز CO در استان فوت کرده و ۲۳۰ نفر با CO از ابتدای سالجاری تاکنون دچار مسمومیت و گازگرفتگی شده اند.

جلیل با بیان اینکه بیشترین مسمومیت و فوتی ها مربوط به شهرستانهای بویراحمد و دنا بوده است، اظهارکرد: این تعداد فوتی و مسمومیت نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.

وی با اشاره به اینکه شهروندان در استفاده از وسایل گرمایشی نکات ایمنی را رعایت کنند، ادامه داد: گاز co بو و رنگ نداشته و به عنوان قاتل خاموش عمل می‌کند.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: همزمان با سرد شدن هوا و نصب وسایل گرمایشی در منازل، اماکن تجاری و اداری و استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودکش، نقص در دودکش و نشت گاز به فضای مسکونی، استفاده از وسایل خوراک‌پزی برای گرمایش و نبود تهویه درست و مناسب محیط منجر به مسمومیت با گاز CO می‌شود؛ مهمترین اماکن شایع تجمع گاز مونوکسید کربن را می‌توان در حمام، کابین وسایل نقلیه و مکان‌های سرپوشیده و فاقد تهویه مناسب اشاره کرد.

 

 

توصیه‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت

۱. آگاه باشید که هر وسیله گرمازای سوختنی که به نحوی با سوخت‌های فسیلی ( نفت، گاز، ذغال سنگ کار کند به صورت و بالقوه می تواند سبب تولید گاز مونوکسید کربن شود.

٢. از بخاری های مستعمل و فرسوده بدون دودکش یا دارای دودکش نامناسب و غیر استاندارد استفاده نکنید.

٣. توجه داشته باشید، استفاده از بخاری‌های بدون دودکش به هیچ وجه از تولید گاز مونوکسید کربن جلوگیری نمی‌کند.

۴. هرگز در فضای بسته و محدود که تهویه کافی و مناسب ندارد (نظیر اتاق، گاراژ و …) آتش روشن نکنید.

۵. هرگز در فضای بسته گاراژ موتور اتومبیل را روشن نگذارید.

۶. قبل از راه‌اندازی وسایل گرمایشی، از سلامت مسیر دودکش ساختمان و بدون ترک و نشتی بودن آن اطمینان حاصل کرده و از اتصال مناسب و صحیح لوله بخاری و آبگرمکن به دودکش دیواری اطمینان کنید.

۷. تمام دودکش ها باید وسیله انتهایی ضد باد (کلاهک) مناسب داشته باشد.

۸. در محیط‌های شغلی و منازل که در آنها از کوره و مشعل استفاده می‌شود از سلامت دستگاه و سیستم تخلیه دود اطمینان حاصل کنید.

۹. هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل و منتهی به فضای بیرون باشد و لذا به کارگیری آب گرمکن‌های دیواری در فضاهای بسته یا مکان‌های فاقد جریان هوا مجاز نیست.

۱۰. شیب لوله‌های افقی در داخل واحدها باید مثبت و رو به بالا و ارتفاع عمودی لوله در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد.

۱۱. توجه به داغ بودن دودکش پس از روشن کردن وسیله گرمایشی به اطمینان شما از تخلیه گاز کمک خواهد کرد. اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق و گازهای سمی از دودکش است در این صورت باید ضمن رفع نقص، به طور موقت با باز کردن قسمتی از در یا پنجره، تهویه در محیط ایجاد کنید.

۱۲. ضمن ایجاد تهویه مناسب جهت آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نیز روشن کردن شعله‌های اجاق گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه داشتن محیط داخل خانه جدا خودداری کنید.

۱۳. اگر فضای منزل خود را با شوفاژ و سیستم حرارت مرکزی گرم می کنید درز بندی و بستن منافذ درها و پنجره ها به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی بلاملانع است اما در صورتی که از بخاری‌های گازسوز به منظور گرمایش محیط استفاده می‌کنید حتما مختصری تهویه از طریق در یا پنجره در فضا ایجاد کنید و از درز بندی و بستن کامل منافذ خودداری کنید.

۱۴. در صورت احساس علائم سردرد و سرگیجه و تهوع در مکانی که احتمال وقوع مسمومیت وجود دارد فورا آن مکان را ترک کرده و به فضای آزاد پناه ببرید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

۱۵. در صورت تداوم علائم فوق برای چند روز متوالی احتمال مسمومیت خفیف با این گاز وجود دارد که بهتر است در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.

۱۶. رانندگان وسایل نقلیه سنگین، از روشن کردن گاز پیک نیک در اتاق وسیله نقلیه خود جهت استراحت و خواب جدا خودداری کنند.

در برخورد با موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن چه باید کرد؟

۱. در صورت مواجهه با مصدومان، سریعا آن ها را از محیط خارج کنید.

۲. پس از خارج ساختن مصدوم از محیط آلوده فورا با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.

٣. علائم حیاتی مصدومان را کنترل کنید و از باز بودن راه های هوایی مصدوم اطمینان حاصل کنید/ایسنا

منتشر شده در :2020/01/14 - 11:01|شناسه خبر: 44785 541 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه