فاز نخست موزه باستان شناسی یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد پس از ۱۴ سال از شروع عملیات اجرایی آن روز یکشنبه با حضور استاندار ، نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران افتتاح شد.
به گزارش راه ملت؛ استاندار کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه این مراسم اظهار داشت: ساختمان این موزه تا سال ۹۸ حدود ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با تلاش های صورت گرفته تا پایان دولت تدبیر و امید به سرانجام رسید .
حسین کلانتری افزود: موزه باستان شناسی یاسوج با معرفی قدمت تاریخی و تمدن باستانی منطقه ،سبب رونق گردشگری و توسعه این صنعت در استان خواهد شد.
نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی نیز تاکید کرد: ساخت موزه یاسوج سال ۸۶ شروع شد اما در سال جاری به بهرهبرداری رسید و طولانی شدن روند احداث این طرح رضایت بخش نبوده است.
مهدی روشنفکر عنوان کرد: موزه یاسوج در زمینی با زیربنای ۲ هزار و ۷۵۰ متر مربع زیربنا و ۱۱ هزار متر مربع مساحت ساخته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: فاز نخست موزه یاسوج با ۱۴ میلیارد تومان اعتبار احداث و هم اینک به بهره برداری رسید.
مجید صفایی افزود: این پروژه در پنج طبقه شامل سالن نمایشگاه دائم، نمایشگاه موقت و سالن اجتماعات، آزمایشگاه و کارگاه مرمت، چاپخانه ،کتابخانه و رستوران احداث شده است.
وی عنوان کرد: مساحت سالن نمایش موزه ۶۰۰ مترمربع است و سه هزار شی تاریخی و موزهای کهگیلویه و بویراحمد در این سالن به نمایش گذاشته میشود.
پیش از این ، ۳۱۰ شیء تاریخی از سه هزار و ۵۰۰ قطعه آثار تاریخی این استان در مکانی به مساحت۱۵۰ متر مربع نگهداری می شد.
در موزه یاسوج اشیای فلزی شامل انواع ظروف فلزی، کاسه،جام و گلدان،ابزار آلات جنگی مانند خنجر، شمشیر، پیکان و ابزار آلات تزئینی مانند مهرهها، گوشواره ها، حلقه ها و النگوها، همچنین سکه های دوران ساسانی و متعلق به پادشاهانی چون خسرو دوم و سکههای دوره الیمایی و چند مهره از دوره ساسانی نگهداری می شود.
یکی از برجسته ترین اشیائی که در موزه یاسوج نگهداری میشود قطعهای از نقش برجسته شاپور اول ساسانی است که برروی سنگ حفاری شده است.
در موزه یاسوج همچنین اشیایی از دوره اسلامی شامل سکه های اوایل اسلام، سکه های عهد صفوی و قجری،ظروف چینی آبی و سفید و اشیای دیگر چون خنجر و باروت به چشم می خورد.
این موزه از یک بخش باستان شناسی نیز تشکیل شده است و اشیای به نمایش درآمده در آن بیشتر در کاوشهای باستان شناختی از دست قاچاقچیان اشیای عتیقه کشف شده و شامل سه دوره باستان شناسی پیش از تاریخ ،دوره تاریخی و دوره اسلامی است.
استان کهگیلویه و بویراحمد متشکل از هشت شهرستان ، ۱۷ شهر و یک هزار و ۷۰۰ روستای دارای سکنه با جمعیت ۷۲۰ هزار نفر در جنوب غربی کشور قرار دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استانهای فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.
این استان دارای دو منطقه سردسیری و گرمسیری است.شهرستانهای بویراحمد و دنا در منطقه سردسیری قرار گرفتهاند و شهرستانهای گچساران، باشت، چرام، کهگیلویه، لنده و بهمئی هم در منطقه گرمسیری واقع شدهاند.
افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
منبع: ایرنا
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712