نماینده شهرستان بویراحمد و دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی با ۱۹ وزیر پیشنهادی کابینه آیت الله رئیسی دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش راه ملت، مهدی روشنفکر نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در نشست با وزرای پیشنهادی دولت با طرح موضوعات و مسائل ملی و محلی نسبت به ارزیابی وزرا برای جایگاههای پیشنهادی اقدام کرد.
سوالات روشنفکر از وزیر پیشنهادی امور خارجه
۱_ سیاست ما در برابر برجام چیست؟
آیا سیاست انفعال و وادادگی خواهد بود یا سیاست اقتدار؟.
اگر سیاست ما بازگشت به دوران اقتدار و پافشاری روی حقوق است، با چه شیوهها و رفتارهایی قرار است این سیاست تحقق پیدا کند؟.
۲_ معیار انتخاب سفیران چه خواهد بود؟ آیا خدای ناکرده ممکن است انتخابها رفاقتی باشد یا توانمندی، تعهد، انگیزه و … معیار خواهد بود؟.
۳_ بحثی که در طی این سالها مطرح بود، دیپلماسی اقتصادی بود و عدهای معتقد بودند و هستند که وزارت امور خارجه در بُعد دیپلماسی اقتصادی عملکرد خاصی نداشت، شما برای اینکه در عمل و در واقعیت یک دیپلماسی اقتصادی موفق را پیاده کنید چه برنامهای خواهید داشت؟ ما دوس نداریم فقط در کلام بحث دیپلماسی اقتصادی داغ باشد، بلکه انتظار داریم در عمل این اتفاق رخ دهد.
۴_ آیا در چهار سال آینده سیاست ما از نگاه و اعتماد به غرب به نگاه و اعتماد به شرق شیفت پیدا خواهد کرد؟
۵_ برای استفاده از ظرفیت کشورهای منطقه که پیوند مذهبی، زبانی و تاریخی با آنها داریم، شما چه برنامهای دارید؟.
۶_ سیاست و برنامه ما در مقابل جریان طالبان؟.
۷_ بر اساس برخی دادهها، سیاست امریکا و برخی هم پیمانان منطقه ، نا امن کردن مرزهای شرقی ایران است، بر نامه شما چیست؟.
۸_ اولویت اول سیاست ریاست جمهوری ، مناسبات حسنه و گسترش تجارت با همسایگان است، بر نامه کاربردی شما در این خصوص چیست؟.
۹_در سالهای اخیر تجارت و بازرگانی ما بخصوص در صادرات و بازار یابی با محدودیت های زیادی روبرو بود که بخشی از آن ناشی از ضعف سفرای ما در مناطق مختلف دنیا بود، برنامه شما در این حوزه چگونه خواهد بود؟.
۱۰_ در جامعه من نوعی دو گانه شرق و غرب وجود دارد، بعضی گرایش به شرق را تقبیح و بعضی گرایش به غرب را، برنامه شما برای روشنگری و کم رنگ کردن این نوع مجادلات بیهوده که به ضرر منافع ما می باشد چیست؟.
روشنفکر از محمدجواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت چه پرسید؟.
سوالات از مهندس اوجی :
۱_ برنامه شما برای حذف تبعیض در ساختار وزارت نفت چیست؟
۲_برنامه شما برای اینکه شایستهسالاری در تمام سطوح وزارت نفت حاکم شود چیست؟
۳_ آیا حسابرسی شرکتها مورد تایید شما است یا کیفیت حسابرسیها پایین است؟
به نظر میرسد بر هزینهها نظارت مقبول و مطلوبی وجود ندارد و به دلیل وفور منابع مالی، اسرافها و حیف و میلهایی وجود دارد.
۴_ چرا برخی پروژهها بیش از ۱۲ سال طول کشیده و هنوز حتی وارد مرحله پیشراهاندازی نشده؟مثل پروژه پتروشیمی هنگام. حدوداً سال ۸۸ شروع شد و تاکنون ادامه دارد.
۵_ چه برنامههای برای اعتصاب کارگران پیمانکاری وزارت نفت دارید و نظر شما در مورد مطالبات این کارگران چیست؟
۶_ نظر شما درباره قراردادهای مختلفی که در وزارت نفت وجود دارد چیست؟
رسمی، مُعَیَن، قراردادی، همکاری، پیمانکاری و …
سیاست شما در حوزه منابع انسانی چیست؟
۷_ در بحث آموزش دقیقاً چه برنامههای برای انتقال دانش و تجربه و افزایش سطح آگاهی و مهارت پرسنل دارید؟
برخی آموزشها و دورههای کارآموزی و کارورزی کیفیت پایینی دارند و به روزرسانی نشدهاند.
۸_ چرا ساختار به گونهایست که سلایق مدیر سرنوشت نیروها را تغییر میدهد و حیات و ممات نیرو به مدیر بستگی دارد؟ آیا قانون باید مبنا باشد یا سلیقه و تشخیص مدیر؟
۹_ چه برنامهای برای اینکه هلدینگ خلیج فارس از این فضای ناکارآمدی و رفاقتی خارج شود چیست؟
۱۰_ مهندس اوجی موضوع مهمی در رابطه با جوانان و نخبگان کشور وجود داره که شما خودتان بهتر از هر کسی در جریانش هستید، درباره دانشگاه صنعت نفت و نخبگان فارغ التحصیل گروه الف این دانشگاه صحبت میکنم. فکر میکنم باید کاملا در جریان مشکلاتشون باشید چرا که از جنس خودتان هستند و بالاخره خود شما هم فرزند و تربیت یافته همین دانشگاهید. با توجه به اینکه اینان بر اساس موارد مطرح شده در دفترچه آزمون های سراسری این دانشگاه رو انتخاب کردند و وزارت نفت بعنوان مالک دانشگاه به ممتازین گروه الف تعهد استخدامی دارد چه برنامه و رویکردی نسبت به این افراد خواهید داشت، ضمن اینکه بیشتر اینان رشته هایی رو خوندند که فقط میتونن در صنایع بالادستی صنعت نفت مشغول به کار شوند و بیشترشون هم از استانهای نفت خیز کشور هستند، انتظار همکاری و رفع دغدغه و دلجویی از اینان را داریم. متاسفانه تعداد زیادی از این بچه ها طی دو سه سال اخیر کشور را ترک کردند و واقعا باید چاره ای اندیشید.
۱۱_ برنامه شما برای جلوگیری از خام فروشی نفت خام و محصولات پتروشیمی چیست؟
۱۳- آیا برنامهای برای احداث پتروپالایشگاهها برای تبدیل محصولات دارید؟
۱۳- برنامه شما برای رسیدگی به وضعیت نیروی انسانی صنعت نفت چیست؟
۱۴- برنامهتان برای کنترل مصرف شدید سوخت و انرژی و تامین سوخت زمستانی و گاز و افزایش سطوح تکنولوژی در صنعت نفت و پایین بودن میزان ضریب بازیافت از میادین نفتی چیست؟
۱۵_ برنامه شما برای رهایی کشور از وابستگی به صادرات نفت که در هر بار تحریم صادرات نفت دچار مشکل نشویم و تبدیل به محصولات پتروشیمی چیست؟
روشنفکر به رستم قاسمی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی چه گفت؟
ابتدا باید عرض بکنم که بسیار خوشحالم که یک انسان کار آزموده، متخصص و یک ادمی که خودش از جنس مردم و دغدغه مردم هست برای این جایگاه معرفی شده. حقیقتا حل مشکل مسکن مردم نیاز به یک دلسوز واقعی دارد و نگاههای اشرافی گری و گردانندگان شرکتهای بزرگ که اول به سود و زیان خودشان نگاه میکنند، نمیتوانند این دغدغه مردم را مرتفع کنند.
۱_ بارها درباره ساخت یک میلیون مسکن در هر سال صحبت شده و هم جناب رییسجمهور و هم شما به ان اشاره کردید، این مساله مهمی هست و هم مردم و هم نمایندگان مردم به نتیجه رسیدهاند آن را مطالبه خواهند کرد. و بنظرم اگه برنامه مدونی دارید آن را برای نمایندگان تشریح کنید.
۲_الان در استان کهگیلویه و بویراحمد، راههای مواصلاتی و راهای روستاها واقعا مشکلات اساسی دارند، بفرمایبد چه نگاه ویژه ای به این مناطق محروم و کمتر برخوردار خواهید داشت و آیا اصلا قبول دارید که باید ب این مناطق نگاه ویژه داشت .
۳_جناب مهندس قاسمی اکثر که چه عرض کنم، تمام شهرداریهای استان ما و خصوصا حوزه خود من، مشکلات اساسی و عجیبی دارند که برخی از آن مشکلات مثل کمک به بهسازی و اسفالت جاده ها، مبلمان شهری و … اشتراکاتی با وزارت شما خواهند داشت، ایا برنامه خاصی جهت تعامل با شهرداریها خواهید داشت.
۴_ حقیقتا وضع حمل و نقل عمومی مناسب نیست، متشکر خواهم شد اگه برنامه خودتون برای سامان دادن به این موضوع را بیان کنید، و استانهایی که از راه اهن محروم مانده اند، ایا میتوانند امیدوار به نگاه شما باشند، جناب مهندس مردم یاسوج در این زمینه انتظار یک همکاری خوب و اساسی از دولت و وزیر بعدی را دارند.
۵_ ناوگان حمل و نقل و خصوصا ناوگان ریلی و هوایی، بشدت نیارمند نوسازی هستند، ایا برنامهای دارید و چگونه خواهد بود.
۶_ البته مسائل و خصوصا مسائل مرتبط با منابع انسانی و مشکلاتی که با حوزه محیط زیست دارد هم مهم هستند که خوشحال میشویم حداقل درباره نوع تعامل با محیط زیست در بحث احداث جاده ها در مناطق جنگلی هم توضیحی ارائه کنید.
۷_ کریدور شمال به جنوب کشور که بسمت مرکز و تهران تعریف میشود قسمتی از آن از استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد عبور میکند
با توجه به وضعیت خاص و توپوگرافی استان که قسمتی از زاگرس مرکزی می باشد دارای راههای اصلی درجه یک هستند که با وجود ترافیک سنگین، خودروهای سواری و ماشینهای سنگین حمل کالا در این محور باعث مشکلاتی از جمله تصادفات جانی و مالی روزانه شاهد هستیم.
از طرفی نبود خطوط ریلی جهت جابجایی کالا و مسافر مشهود و اشکار می باشد و سبب بروز مشکلاتی گردیده است به طوری که در سفر مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد در سال ۷۳ دو راه اصلی پاتاوه به دهدشت که قسمتی از راه شهرضا به بهبهان بوده در حال انجام و اتمام است.
و دیگری بنام باسوج-بابامیدان- سمیرم که قسمت دیگری ازاین کریدور می باشد جوابگوی ترافیک نیست لذا ضروری است دستورات لازم برای تبدیل این راههای به بزرگراه و آزاد راه در دستور کار باشد.
و همچنین تنها مسیری که خطوط ریلی یاسوج_اقلید را به ناوگان ریلی کشور متصل میکند که هم اکنون تعطیل شده که ضروری است این پروژه فعال و تسریع یابد.
وزیر پیشنهادی کشور
البته که بنظر میرسد همکاران نماینده نظر مناسبی در رابطه با حضرتعالی دارند و از حیث کسب رای اعتماد ان شاءالله حمایت قاطع مجلس را خواهید داشت. لذا فکر میکنم باید وقت را غنیمت بشماریم و از همین جلسات زمینه همکاری مناسب مجلس و وزارت کشور را پی بریزیم که حقیقتا در اکثر موارد وزیر کشور میتواند نقش پر رنگتری نسبت به سایر وزرا ایفا کند و حساسیت نمایندگان در رابطه با این وزارت خانه قابل درک است.
۱_ برنامه شما برای دخیل کردن حداکثری اقوام، گروهها و اقلیتها در اداره کشور چیست؟ همه همکاران و حتی همه مردم این انتظار را دارند که در سالهای پیش رو کشور با نگاه فراجناحی اداره شود و این انتظار وجود دارد که سعی کنید از همه گروهها در اداره کشور استفاده کنید.
۲_ انتصاب استانداران و فرمانداران از اهمیت زیادی برای پیشبرد اهداف کشور برخوردار است، چه رویکردی خواهید داشت؟ در این زمینه انتظار داریم نیروهای متعهد و انقلابی فارغ از گرایشهای انها انتخاب شوند.
۳_ تعامل وزارت کشور با سایر وزارتخانه ها، شاید بیشر از همه وزارتخانه های دیگر حائز اهمیت است، در رابطه با مدیریت اوضاع کرونا، امنیت مرزها، امنیت داخلی مردم، اموزش نیروهای عزیز و زحمتکش نظامی و انتظامی مجلس بدنبال داشتن یک برنامه مشخص توسط وزیر پیشنهادی کشور است تا ان شاءالله بتوانیم با همگاری هم، بسیاری از مسائل پیش رو را حل و فصل کنیم.
سابقه قبلی شما و اگاهی شما از اهمیت جایگاه پیشنهاد شده، به نمایندگان نوید این را میدهد که ان شاءالله حرکت رو به جلویی را شاهد خواهیم بود، و ان شاءالله که شما هم با همکاری با سایر وزاذتخانه ها و مجلس و همه ارکان کشور، وزارت کشور را در مسیر درستی حرکت دهید.
سوالات روشنفکر از وزیر پیشنهادی دفاع
۱- در حال حاضر هزینه بیمه درمانی از همه پرسنل نیر وهای مسلح یکسان کم میشود با توجه به اینکه استانهای کم برخوردار و محروم مثل کهگیلویه و بویراحمد و ایلام و.. دارای امکانات درمانی کمتری هستند و در نتیجه پرسنل و بازنشستهای نیروهای مسلح از خدمات کمتری استفاده میکنند چه راهکاری حضرتعالی پیشنهاد می دهید؟
( افزایش و توسعه امکانات درمانی در این استانها یا مثلا کمتر کردن حق بیمه از پرسنل و بازنشستهای ساکن این استانها)
۲- کم بودن خدمات سازمان اتکا به پرسنل و بازنشستگان نیروهای مسلح و صرفا در نظر گرفتن جنبه اقتصادی این سازمان
۳- بحث مسکن بازنشستها و شاغلین نیروهای مسلح
۴- نبود پادگان و شعبات ارتش در استانهای محروم مثل کهگیلویه و بویراحمد و سرگردانی نیروی انسانی مشتاق این استانها در استانهای برخوردار
۵- عدم سرمایه گذاری هلدینگ های اقتصادی وزارت دفاع در استانهای کمتر توسعه یافته با توجه به ظرفیت و پتانسیل بالای این استانها در جذب سرمایه
۶- کم بودن حقوق و مزایای پرسنل نیروهای مسلح نسبت به سایر ارگانها در صورتیکه در تمام دنیا این پرسنل خدوم و جان بر کف بیشترین حقوق را دریافت میکنند
۷- برنامه برای نوسازی ناوگان هوایی نیروهای مسلح( بحث خرید هواپیما ) با توجه به فرسوده بودن این ناوگان چیست؟
روشنفکر به وزیر پیشنهادی گردشگری چه گفت؟
۱_ چه برنامهای برای ایحاد اشتغال و استفاده از ظرفیت حوزه گردشگری کشور دارید؟
۲_ آیا رویکرد شما یک رویکرد سیاسی و جناحی خواهد بود تا دوباره میراث با ارزش فرهنگی و باستانی کشور ب فراموشی سپرده شود یا نگاهی مدرن و توسعه محور خواهید داشت.
۳_ واگذاری اماکن گردشگری به بخش خصوصی باید با نظارت بیشتری همراه باشد و از نگاههای شخصی و سیاسی پرهیز شود
۴_به دست آوردن جایگاه واقعی ایران در زمینه حذب گردشگر فقط با شعار دادن میسر نمیشود و نیازمند تعامل مناسب با دستگاههای دیپلماتیک کشور است و در این زمینه انتظار تلاش و سعی فراوانی را داریم.
۵_ بحث توریسم درمانی در حد یک شعار باقی مانده و نیاز به همکاری دستگاههای مربوطه از جمله وزارت میراث فرهنکی و گردشگری، وزارت بهداشت و.دستگاه دیپلماسی هست که امیدوارم برای این هم فکری کنید
۶_استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به ظرفیت صنایع دستی، اماکن گردشگری مذهبی و مناطق گردشگری طبیعی و خوش اب و هوا از تمامی شرایط لازم برای اجرای یک طرح گردشگری کامل برخوردار است که متاسفانه در بسیاری از زمینه ها از حداقل های لازم هم برخوردار نیست، لذا نیاز ب برنامه ریزی دقیق و اثولی در این استان بشدت احساس میشود، چراکه میتوان با یک برنامه جامع، بخش زیادی از مشکلات بیکاری و معیشتی مردم را در این استان حل و فصل کرد. درباره این استان همینقدر بگویم که حتی میتوان از سرما و برف زمستان آن هم استفاده گردشگری کرد. بطور کلی در زمینه اختصاص بودجه و توجه به زیرساختهای این استان و حتی استانهایی با ظرفیت مشابه نیاز به توجه ویژه وزارت خانه را داریم.
سوالات روشنفکر از وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد
۱ _ برای استفاده و تربیت نیروی انسانی از حوزه محل مأموریت چه برنامهای دارید؟
۲_ برای تعمیق بخشیدن و تبلیغ و ترویج افکار و اندیشه های امام و انقلاب اسلامی چه برنامه ای دارید؟
۳_ برای حداقل کردن شکاف بین اصحاب فرهنگ و هنر با حاکمیت چه برنامه ای دارید؟
۴_برای تولید محصولات فرهنگی متناسب با ذائقه مردم ایران چه برنامه ای دارید؟
۵_ برنامه شما برای استانهای کمتر توسعه یافته خصوصاً استان های مرزی چیست؟
۶_ برای هماهنگی دستگاههای متولی عرصه فرهنگ وهنر چه برنامهای دارید؟
منبع: فارس
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712