امروز :سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۲۰:۱۲:۳۰

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

زوایای پنهان در مدیریت موفق بحران بارش برف سنگین کهگیلویه و بویراحمد

وقوع بارش برف وباران شدید هفته جاری درنقاط مختلف کهگیلویه وبویراحمد تا حدود زیادی با مدیریت بحران و حضور مسئولانه متولیان کنترل شد و نسبت به بارش برف دی ماه در استان این بارش ها کمتر خسارت به بارآورد، اما دلایل موفقیت در این بحران را می توان از زوایای مختلف مورد تحلیل و بررسی کارشناسی قرار داد.

به گزارش راه ملت و به نقل از ایرنا ، طبق اعلام ستاد بحران کشور، کهگیلویه و بویراحمد استان‌ اول به لحاظ بلا خیزی در بحران های مختلف از جمله سیل، زلزله، آتش سوزی و غیره است.

نحوه مدیریت بارش سنگین برف بیست و هفتم بهمن ماه امسال در استان کهگیلویه و بویراحمد ، در حقیقت بازخوانی همکاری و تلاش جهادی متولیان امر در این استان است که سوز سرمای برف و کولاک در مقابل اراده خدمت به مردم کم آورد.

نکته حائز اهمیت در وقوع بارش های اخیر در کهگیلویه و بویراحمد سوای از خسارت ها، خلل در خدمات رسانی به مردم و حتی برکاتش درس های زیاد آن بود که به مدیران داد.

بارش های سنگین برف و باران خواه یا ناخواه سبب مشکلات عمده ای در خدمات رسانی می شود اما هوشیاری و اقدام به موقع مسئولان و متولیان امر، توجه به هشدارهای هواشناسی، انجام اقدامات پیشگیرانه میزان مشکلات را در میزان بارندگی های چند روز گذشته و برف سنگین پنجشنه ای که گذشت به طور چشمگیری کاهش داد.

در بیستم دی ماه امسال، با بارش حدود ۱۸ سانتی متری برف، یک روز پس از بارش یاسوج به شهر یخ زده تبدیل شد و خدمات رسانی به مردم سخت شد و نانوایی ها تعطیل و آب، تلفن های همراه و اینترنت و برق بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شد.

البته باید به این نکته هم وجود داشت که در طی بیش از یک دهه اخیر استان شاهد چنین برفی نبوده و به گونه ای یک نوع غافلگیری محسوب می شد.

اما در سامانه اخیر متفاوت از سامانه قبلی، با وجودی که میزان برف در برخی نقاط  مناطق شهری به ۴۰ سانتی متر رسید آب، برق، تلفن، اینترنت همه و همه پایدار بودند و با خسارات کمتری نسبت به برف قبلی مدیریت شد و حتی در دوردست ترین روستاها و مناطق صعب العبور قطعی هیچ یک از این خدمات گزارش نشد.

دستور ویژه استاندار
اما یک روز قبل از بحبوحه وقوع بارش سنگین برف و باران در کهگیلویه و بویراحمد صدور یک دستور ویژه در نشست ستاد بحران این استان قابل تامل بود و تا حد زیادی به کنترل شرایط موجود کمک کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بارش سنگین باران و برف را در روزهای پیش رو خواهیم داشت، تاکید کرد: همه دستگاه های اجرایی و خدمات رسان استان در آماده باش کامل باشند و تمامی مرخصی ها لغو و همه مدیران در دسترس باشند.

در میان شدت بارش ها، سید علی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد با حضور میدانی خود تاکید کرد که اعضای ستاد بحران از نظارت لحظه ای ومیدانی برای کاهش حوادث احتمالی ناشی از این بارش ها برای مردم غافل نشوند.

به گفته استاندار کهگیلویه وبویراحمد، قبل از آغاز بارش ها نحوه استقرار تجهیزات و ماشین آلات راهداری و توزیع نیروی انسانی برای تسریع در امر خدمات رسانی به مردم استان برنامه ریزی شده بود.

وی تاکید کرد: حوزه عمرانی، بازرسی و بحران استانداری نظارت و بازرسی میدانی از مناطق مختلف به خصوص برفگیر استان را برای هر چه بهتر و بیشتر خدمات رسانی زیر نظر دارند.

توجه احمدزاده به عشایر و مردم مناطق محروم هم در میان این بحبوحه جالب بود که اعلام کرد از مناطق دور افتاده و صعب العبور روستایی استان نباید غافل ماند و بر آگاهی از وضعیت و ارائه گزارشی در خصوص نحوه خدمات رسانی در مناطق دور افتاده، سخت گذر روستاها و مناطق عشایری استان به فرمانداران تاکید کرده بود.

تاکید معاون سیاسی استاندار بر آمادگی برای مقابله با بارش برف و باران احتمالی

هشدار معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز روز چهارشنبه هفته جاری یعنی یک روز قبل از بارش برف سنگین شهر یاسوج و دیگر مناطق سردسیری بالاخره کار ساز شد چرا که وی از مدیران اجرایی بویژه اعضای ستاد بحران خواسته بود که هشدارهای سازمان هواشناسی و ستاد مدیریت بحران جدی گرفته شود و همه دستگاه های خدمات رسان در سه روز تعطیلی پیش رو به حالت آماده باش باشند.

سید جواد هاشمی‌ مهر در نشست آن روز ستاد بحران کهگیلویه و بویراحمد، گفته بود که طبق اعلام هواشناسی پیش‌بینی می‌شود ظرف روزهای آینده شاهد بارش‌های سنگین در سطح استان باشیم لذا دستگاه‌های خدمات‌رسان با توجه به سه روز تعطیلی در آماده‌باش کامل برای ارائه خدمت به مردم باشند.

وی افزود: مدیران طی این ایام در دسترس بوده و برای جلوگیری از هرگونه اتفاقی مدیریت لازم را داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر آمادگی هلال احمر و اورژانس ۱۱۵، ادامه داد: مردم هشدارهای ستاد مدیریت بحران و هواشناسی استان را جدی بگیرند.


بارش های پیش بینی شده و غافلگیر نشدن مسئولان
نکته حائز اهمیت در کنترل و مدیریت صحیح بحران بارش برف اخیر در کهگیلویه و بویراحمد در حقیقت ناشی از هشدارها و اطلاع رسانی های دقیق مسئولان و متولیان امر از روزهای قبل از بارش ها از یک طرف و دیگر همکاری خوب بین بخشی دستگاههای خدمات رسان حکایت دارد.

این اطلاع رسانی ها و هشدارها از چندین زاویه و نهادهای مسئول در سطوح مختلف بیان می شد که تا حدود زیادی در کنترل و نحوه مدیریت کارآمد تر بحران بارش های سنگین برف و باران کمک شایانی کرد.

بارش های اخیر با وجود بارش های خیره کننده نشان داد که هرگاه روح برنامه ریزی، همبستگی و احساس مسئولیت حاکم باشد، خطرات و چالش ها و سیل های سهمیگن و ویرانگر نیز قابل مدیریت و کنترل هستند.

سرپرست مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت که با توجه به تقویت سامانه بارشی هشدار سطح نارنجی هواشناسی این استان تا روز پنجشنبه بیست و هفتم بهمن ماه تمدید شده است.

ولی بهره‌مند تاکید کرد که هشدار هواشناسی برای برخی مناطق مانند شمال شرق و شرق کهگیلویه و بویراحمد نزدیک به قرمز است.

بازدیدهای مداوم و میدانی سید علی احمدزاده استاندار کهگیلویه وبویراحمد و دیگر مسئولان از مناطق پرخطر از نکات جالب توجه و حائز اهمیت در بررسی تحلیلی بارش برف اخیر دراین استان بود که بدون شک مانع از بروز بحران ها و مشکلات بعدی شد.

عمده ترین خسارت ها
در همان ساعات آغازین بارش های سنگین خبرها حکایت از بروز خسارات فراوان در حوزه های مختلف می داد که البته با مدیریت صحیح و حضور میدانی و البته پیش بینی ها و هشدارهای قبلی اوضاع تا حد قابل ملاحظه ای کنترل شد.

بارش سنگین و سیل آسای باران در نقاط مختلف استان گرچه از قبل پیش بینی شده بود و اخطار ها، هشدار ها و تمهیدات لازم از سوی مسئولان اندیشیده شد و حتی دستگاه های عضو ستاد بحران استان نیز در آماده باش کامل در مناطق پرخطر مستقر شده بودند اما با این وجود موجب بروز خساراتی چند در بخش های گوناگون شد.

ریزش و رانش، طغیان رودخانه ها، انسداد ۲ محور پاتاوه به دهدشت و جاده یاسوج به سمیرم، ترافیک سنگین در محور یاسوج به بابامیدان بخشی از اتفاقات روز گذشته بود.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارش شدید برف و باران چند روز گذشته در ارزیابی های اولیه ۳۰ میلیارد تومان به مزارع پرورش ماهی در این استان خسارت وارد کرده است.

اسحاق رستمی افزود: در بارش های چند روز اخیر، ۶ طرح مزرعه پرورش ماهی در کتا و یک مورد در حوالی خرسان (مجموعا هفت طرح در شهرستان دنا) و در عزیزی از توابع بویراحمد سه طرح خسارت شدید دیده اند که ماهی های این مزارع به علت گل آلوگی آب و یا رانش زمین تلف شده و یا آب آن ها را برده است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: همچنین مرکز تکثیر دشتروم بویراحمد نیز به علت گل آلودگی آسیب دیده است.

یک روستای دنا تخلیه اضطراری شد
بارش های سنگین برف در روز گذشته سبب شد که روستای پی درز با ۴۰ خانوار در شهرستان دنا تخلیه اضطراری و وسط جمعیت هلال احمر استان اسکان داده شوند.

به گفته فرماندار شهرستان کهگیلویه، بیش از ۱۲ منزل مسکونی در بخش مرکزی و حوزه دشمن زیاری این شهرستان بر اثر بارش‌ها تخریب شد.

سید عبدالعزیز موسوی افزود: خانوارهای آسیب‌دیده به صورت موقت در مساجد و خانه‌های اطراف اسکان داده شده و به هلال احمر تاکید شد که چادر به این خانوارها تحویل داده شود.

مدیریت پیشگیرانه کهگیلویه و بویراحمد را از گزند بحران در سامانه بارشی اخیر ایمن کرد

مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارش سنگین برف بیستم دی ماه پیامدها و خساراتی در برخی از نقاط استان بر جا گذاشت و سبب شد تا نگاه عموم مردم و مسئولان در این استان به سمت و سوی مدیریت پیشگیرانه سوق پیدا کند بطوری که آثار این رویکرد در کاهش آسیب های ناشی از بارش برف سنگین پنجشنبه هفته جاری کاملا هویدا شد.

علی رضا نیکروز افزود: برف قبلی سبب شد تا برق بسیاری از مناطق قطع و در پی آن سایر خدمات از جمله آب، تلفن و اینترنت در برخی نقاط دچار قطعی شود.

وی ادامه داد: با درس گرفتن از اتفاقات در بارش دی ماه هرس درختان به منظور جلوگیری از قطع برق انجام گرفت و پایداری شبکه های برق، دستگاه های پشتیبانی از جمله ژنراتورها برای جلوگیری از قطع آب وصل شوند.

مدیرکل مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مدیریت پیشگیرانه در زمان وقوع این بارش ها معنا پیدا کرد و مشارکت مردم هم گسترده بود به گونه ای که در بارش برف دی ماه همه خودروها در خیایان های اصلی پارک بودند اما این بار به خاطر اطلاع رسانی دقیق تنها تعداد معدودی خودرو در خیابان های اصلی وجود داشت که این امر کاررا برای برفروبی ماشین آلات سنگین تسهیل کرده بود.

بدون شک مدیریت صحیح و پیشگیرانه در زمان وقوع بارش های سنگین برف و باران مانع از بسیاری از خسارت های جانی و مالی خواهد شد.

کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: مدیریت به موقع و مناسب و همکاری بین بخشی میان دستگاه های اجرایی و خدمات رسان در شرایط بارندگی سال جاری در استان تا حد زیادی از تلفات جانی و بروز مشکلات جدی جلوگیری کرد.

بارش های بیش از ۳۵۰ میلی متری در سامانه اخیر

رئیس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس آخرین گزارش ایستگاه های هواشناسی ،میزان بارندگی در منطقه آبمورد شهرستان بویراحمد به ۳۵۱ میلی متر رسید .

ولی بهرمند افزود: این میزان بارندگی از روز یکشنبه ۲۳بهمن ماه جاری تا روز پنجشنبه (بیست و هفتم بهمن ماه) در پی سامانه بارشی جدید ثبت شده است.

وی ادامه داد: آخرین تغییرات میزان بارش های اخیر نشان می دهد در آبمورد لوداب ۳۵۱، لوداب ۳۳۴ ،ستنگان ۳۱۲ ،منصور خانی کاکان ۲۸۵ ،دشت بز ۲۷۷،موشمی زیلایی ۲۵۴،گنجگون ۲۵۱.۶، مارگون۲۳۹،امیرآباد بابکان ۲۳۵،سینه نمک ۲۳۰.۵،تنگ‌سرخ ۲۱۷ برف ،کالوس ۲۱۰ ،وزگ ۲۰۶،قلعه رئیسی ۲۰۴،جاورده ۲۰۰.۵،یاسوج فرودگاه ۱۹۶.۷، چیتاب ۱۹۰.۹ ،سی سخت ۱۹۰،دلی خمسیر ۱۸۹،گنجه ای ۱۸۴.۵،تنگ‌رواق ۱۸۰،کریک ۱۶۳،سیرون شبلیز ۱۶۱،سرآسیاب یوسفی ۱۶۰،سرفاریاب ۱۵۹،ده برآفتاب ۱۴۲ ،دیشموک ۱۳۱،تل گاه ۱۳۱،پاتاوه ۱۱۹، قلعه دختر ۱۱۲،لنده ۱۰۳.۵،بوستان ۱۰۲، باشت ۹۳.۵ ،ممبی ۸۸،چرام ۸۵.۴،دهدشت ۷۷.۵ ،ماهور باشت ۷۲،امامزاده جعفر ۵۱.۵ ،دیل ۵۰.۵,دوگنبدان ۴۶ و لیکک ۴۵.۹ میلی متر بارندگی ثبت شده است.

براساس آمار سازمان هواشناسی میزان بارندگی سال زراعی جاری در این مناطق از ۳۹۶ میلی متر تا هزار و ۱۵۵ میلی متر ثبت شده است که علاوه بر افزایش نسبت به بارش در سال گذشته ،بیانگر سالی پربارش در منطقه است.

پلیس در همه صحنه ها کنار مردم

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان بویراحمد گفت:روز پنجشنبه ای که گدشت در اوج بارش ها از ساعت هفت صبح حدود ۷۰ نفر نیروی راهور در قالب ۲۰ تیم در سطح معابر مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد حضور فعال داشتند و در حال روان‌سازی ترافیک بودند.

داوود بوستانی عنوان کرد: در چندین نقطه از شهر به علت عدم به موقع برف‌روبی اخلال در «آمد و شد» به وجود آمد. از جمله؛ جاده یاسوج به اصفهان و پل پایینی مهریان که با حضور به موقع مامورین پلیس راهور و راه مسیر بازگشایی و ترافیک در تمام معابر به حالت عادی برگشت.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان بویراحمد عنوان کرد: تعطیلی برای مأموران پلیس معنا ندارد، برف ببارد، باران، سیل، زلزله و ترافیک باشد، مأموران خدوم وسط میدان برای خدمت کنار و حامی مردم هستند.

وی ادامه داد: روز گذشته که با بارش شدید نزولات الهی مواجه بودیم، باز مأموران پلیس بودند که برای تسهیل در تردد شهروندان در معابر، میادین و جاده‌ها حضور داشتند و در خدمت رسانی به مردم نقش آفرینی کردند.

۱۰۱ مورد امدادرسانی توسط اورژانس کهگیلویه و بویراحمد

رئیس اورژانس استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در شرایط نامساعد جوی امروز ماموریت‌های اورژانسی زیادی توسط مجموعه اورژانس استان انجام شد.

جهانبخش وحدت نژاد با بیان اینکه اورژانس ۱۱۵ استان در ۲۴ ساعت شبانه روز جهت امدادرسانی به بیماران و مصدومین حوادث آمادگی کامل دارد، افزود: از صبح روز ۲۷ بهمن ماه سال جاری تا پایان نیمه شب ۱۰۱ مورد امدادرسانی به بیماران و مصدومین حوادث توسط اورژانس استان انجام شد.

پر شدگی سد کوثر از برکات بارش اخیر

آبگیری سدها ، ذخیره آب آشامیدنی و کشاورزی، سبز شدن مراتع و رفع نیاز علوفه دامی ، شادابی جنگل ها و آماده شدن پیست اسکی کاکان برای بازی های زمستانی از برکات بارش های برف و باران در کهگیلویه و بویراحمد بشمار می رود.

بر اثر بارش های اخیر در گچساران ۹۲ درصد مخزن سد کوثر پر شده و تا سر ریز شدن سد چیزی باقی نمانده است.

مدیرعامل آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: فقط ۴۵ میلیون مترمکعب تا سرریز شدن این سد باقی مانده است.

آرش مصلح افزود: در بارندگی های شب گذشته در هر ثانیه ۱۰۶ هزار لیتر وارد سد و مهار شد و تاکنون ۵۰۲ میلیون متر مکعب از حجم مخزن سد پر شده که در مدت مشابه سال گذشته کمتر از ۴۵۰ میلیون متر مکعب بوده است.

مصلح بیان کرد: این سد آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با جمعیت ۲ میلیون و ۵۰۰‌هزار نفر را در استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تامین می‌ کند.

درخواست شهردار یاسوج از وزارت کشور برای خرید امکانات برای برف روبی

شهردار یاسوج گفت: شهرداری با بیش از ۱۵۰ نفر نیرو و هشت دستگاه ماشین‌آلات برف روبی برای بازگشایی معابر و خیابان‌های مسطح، برف روبی و کمک به خودروهای گرفتار تلاش کرد و با همکاری مدیریت بحران و مدیرکل امور شهری از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده کردیم.

نستهن مقدم در خصوص برخی نارضایتی هاو گلایه مردم و شهروندان یاسوجی از شهرداری بابت اختلال در تردد و مشکلاتی که برایشان پیش آمد، تأکید کرد: امکانات شهرداری در هنگام برف مخصوص نیست و نداریم و تنها هشت دستگاه برف روب شامل؛ لودر و گریدر و کمپرسی هوایی که تیغه برف روبی روی آن‌ها نصب است، داریم.

وی اظهار کرد: کمک به خودروهای فاقد زنجیر چرخ و رهاسازی آن‌ها، بخشی از انرژی و توان نیروهای شهرداری را گرفت.

شهردار یاسوج گفت: حجم برف نسبت به برف قبلی بیشتر بود، اما با توجه به تجارب قبلی همکاران ما پای کار و در کارشان نیز موفق بودند.

مقدم افزود: برای مواقع برفی و پاسخگویی مناسب و بهتر به مردم و شهروندان باید حداقل دوبرابر ماشین آلات فعلی، امکانات و ماشین‌آلات برف روبی داشته باشیم و اگر وضعیت شهرستان کوهرنگ برای شهر یاسوج پیش بیاید امکانات قابل قبولی نداریم.

وی اظهار کرد: از وزارت کشور و ستاد مدیریت بحران کشور درخواست داریم از محل اعتبارات عمرانی، حوادث و ستاد بحران، اعتباراتی را در اختیار مناطق سردسیر استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله یاسوج، سی سخت، مارگون و بقیه مناطق قرار دهند.

کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و ۷۲۲ هزار و ۸۰۰ هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که از این میزان ۹۹۹ هزار و ۱۰۰ هکتار جنگل و ۷۲۳ هزار و ۷۰۰ هکتار مرتع است.

بیش از ۱۰ رودخانه اصلی، یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر مسیر رودخانه و بیش از ۱۴ هزار کیلومتر مسیل و آبراهه در این استان وجود دارد.

کهگیلویه و بویراحمد با حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع وسعت و ۷۲۳ هزار نفر جمعیت ،دارای یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور است.

این استان با ۲ اقلیم متفاوت و مناظر بکر و طبیعی و موقعیت خاص گردشگری دارای هشت شهرستان، ۱۷شهر و یکهزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است.

منتشر شده در :2023/02/18 - 08:02|شناسه خبر: 81454 361 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه