مدیرکل فنی و حرفهای کهگیلویه و بویراحمد، گفت: در سفر دوم ریاست جمهوری به استان ۱۱ طرح با اعتباری بالغ بر ۴۲۰ میلیارد تومان به استانداری کهگیلویه وبویراحمد پیشنهاد شده است.
به گزارش راه ملت از یاسوج، سید نورالله هدایت امروز در نشست با خبرنگاران، اظهار داشت: برخی از کارگاههای فنی و حرفهای استان که توان اجرای کار را به دلایل مختلف ندارند به بخش خصوصی واگذار میشوند و تاکنون واگذاری سه کارگاه انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه مرکز فنی و حرفهای کهگیلویه و بویراحمد در حال حاضر رتبه سوم کشور در شاخصهای مختلف را دارد، افزود: آموزش در مرکز فنی و حرفهای در دو بخش خصوصی و دولتی اجرا میشود که در این استان ۱۱ مرکز دولتی بیش از ۸۰ کارگاه و ۱۳۰ مرکز خصوصی در حال فعالیت هستند.
هدایت با بیان اینکه ۵۶ درصد از آموزش در مراکز فنی و حرفهای توسط بخش خصوصی اجرا میشود، ابراز کرد: ۱۹ گروه هدف در بخش خصوصی و دولتی داریم، که آموزش دانش آموزان، دانشجویان، روستاییان، عشایر، زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست، زندانیان، سربازان وظیفه، کارخانجات و شرکتهای خصوصی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بالاتر از ۷۰ درصد از کسانی که در آموزشهای مهارتی شرکت کردهاند، جوانان میباشند، خاطرنشان کرد: برنامههای متعددی در زمینه آموزش مهارت دنبال میشود و یکی از شاخصترین آنها توانمندی سازی دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است.
مدیرکل فنی و حرفهای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: طرح آموزش مهارت به دانشجویان، تحت عنوان طرح کهاد، با توجه به استعداد و علایق دانشجویان به مدت ۵۴۰ ساعت برگزار و در پایان دوره گواهینامه مهارت با کد بینالمللی ارائه میشود.
وی افزود: در طرح نخلستان فارغالتحصیلان دانشگاهی را در رشتههای نو و جدید بحث توانمندسازی در ۲۰ تا ۳۰ استاندارد با ۳۰ ساعت آموزشی ۷۵ درصد عملی و ۲۵ درصد نظری در نظر گرفته شدهاست.
هدایت بیان کرد: آموزش مهارت دوگانه مربوط به آموزش در محیط کار واقعی است، که یک کارآموز در حین انجام کار مهارت کسب میکند و رصد رهگیری این آموزش نشان میدهد که بالای ۸۰درصد از این افراد وارد بازار کار میشوند، در این نوع آموزش میتوانیم از ظرفیت صنوف جهت توانمندسازی کارآموزان استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۵ هزار نفر دوره در آموزشهای مهارتی در دو بخش خصوصی و دولتی شرکت نمودهاند، این تعداد معادل ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی در خوشههای صنعت، خدمات، کشاورزی، فرهنگ و هنر است.
هدایت افزود: در بخش دولتی آموزشها بیشتر فنی و نیاز به امکانات بالایی است، این مهارتها شامل فنی، کشاورزی و صنعت بوده و در بخش خصوصی مهارتها در بخش خدمات بودهاست.
وی اذعان داشت: یکی از برنامههایی که در سال ۱۴۰۱ در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی انجام شد، انعقاد تفاهمنامهای بین سازمان، وزارت نفت و استانداری بوده و مقرر شد که ۵۰۰ نفر از جوانان بومی را در پنج رشته طی دوسال با اعتباری بالغ شش میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، آموزش بدهیم.
وی افزود: در یکی از رشتههای دانشبنیان با عنوان پرورش کرم خوراکی «ویلبرم» در سال گذشته از ۱۰ سبد شروع شده و به سه هزار سبد رسیدهاست، که در حاضر ثبتنام دوره چهارم این رشته شروع شده است.
هدایت خاطرنشان کرد: یکی از مزیتهای این رشته آموزش کوتاهمدت، سرمایه گذاری کم و زود بازده بودن است و چهل نفر از کارآموزان جهت اخذ تسهیلات به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به ستاد اجرایی فرمان امام معرفی شدهاند.
وی افزود: سال گذشته با توجه به پتانسیل موجود در استان در زمینه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، ۷ دوره کشوری در زمینه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در استان کهگیلویه و بویراحمد برای سراسر کشور اجرا شد.
هدایت گفت: در سال گذشته قریب به شش میلیارد تومان اعتبار جهت تجهیز کارگاههای فنی و حرفهای استان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص داده شد.
مدیرکل سازمان فنی و حرفهای استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در سفر دوم ریاست جمهوری به استان ۱۱ طرح با اعتباری بالغ بر ۴۲۰ میلیارد تومان به استانداری کهگیلویه وبویراحمد پیشنهاد شده که از مهمترین آن میتوان به احداث مراکز فنی و حرفهای در شهرستانهای مارگون و بهمئی و مرکز خواهران گچساران اشاره کرد.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712