امروز :شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۱۸:۵۹:۴۰

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

روایتی از بهشتی پنهان از دید گردشگران پس از زلزله؛ گردشگری با طعم جنوب/ زلزله هم حریف طبیعت سحرانگیز “کَریَک” نشد

پس از زلزله شاهد تولد دوباره طبیعت زیبای کریک که مجموعه‌ای از مواهب خدادادی را در خود جای داده است، بوده‌ایم تا بار دیگر طنین آوای زندگی را بر این بوم بکر طبیعی شاهد باشیم.

به گزارش “راه ملت” از یاسوج، در معرفی کَریَک همین بس که مرکز دهستانی از توابع شهرستان دنا در استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد است و در شناختن موقعیت جغرافیایی آن باید گفت که این روستا در دامنه ارتفاعات دنا، در ۱۵ کیلومتری جنوب غربی سی‌سخت و ۲۵ کیلومتری شهر یاسوج قراردارد.

در ستایش معماری زیبای ماسوله جنوب ایران باید گفت که پیوند و هارمونی انسان با طبیعت را برای مسافران به ارمغان می‌آورد و علی‌رغم گمنامی هرساله این منطقه پذیرای هزاران طبیعت دوست بود.

اما ناگهان خبری همه تخیلات و تصورات از کریک و دنا را در بهت فرو برد، خبر ناگوار بود؛ ” سی‌سخت لرزید”؛ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر، ساعت ۲۲:۰۵:۳۴؛ چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند. مرکز لرزه‌نگاری کشور اعلام کرد این زمین لرزه در عمق ۸ کیلومتری زمین اتفاق افتاد.

همه نگران آن صخره‌های سر به فلک کشیده تا درختان استوار بلوط و چشمه‌ها و….بودند؛

خوشبختانه این زلزله خسارت جانی نداشت اما زیرساخت‌ها و معماری ستایش‌گونه کریک آسیب جدی دید.

همدلی ایرانیان که همواره زبانزد است و این بار این ندای همدلی به سراغ مردم دیار دنا آمد تا باز رونق زندگی به این منطقه برگردد.

دولت کمک‌هایی از جمله در حوزه تسهیلات برای ساخت مسکن داشت اما جبران آن خسارت‌ها با این تسهیلات امکان‌پذیر نبود بنابراین مردم دنا بار دیگر کمر همت بسته و یا علی گویان برای رونق رنگ زندگی در دیار خود تلاش کردند.

شهرستان دنا همواره مقصدی برای توریست‌ها بود و نه تنها آب و هوای مطلوب و گردشگرپذیر آن در بهار و تابستان دل هر مسافری را می‌ربود بلکه همواره بهار توریسم در دل زمستان بود.

حتی در دوران روند رکود گردشگری در دوران کرونا این سامان وضعیت دیگری داشت و همین طبیعت بکر هر رهگذری را گرفتار می‌کرد.

خیز گردشگری کریک پس از زلزله طبیعی

زلزله حریف طبیعت کریک نشد و زیر پوست گردشگری این روستا مردمانی سخت‌کوش و زیباجو با رونق دوباره باغ و محصولات کشاورزی لبخند سبزی را بر پیکر نیمه جان این منطقه حک کردند تا با طبیعت آشتی دوباره‌ای داشته باشند‌.


و اکنون با گذشت سه سال از آن اتفاق تلخ مردم سلحشور و خستگی‌ناپذیر این روستای زیبا با سخت‌کوشی خود و با کمک میراث فرهنگی بوم‌گردی را در این منطقه رونق دادند تا دوباره آوای گنجشگ‌ها بر درختان استوار دنا به گوش برسد و گردشگران از دریچه پنجره‌های خانه‌های گلی و کاهگلی زیبایی مسحورکننده این دیار را به نظاره بنشینند.

در اینجا همنشینی آب، آفتاب و طبیعت بکر و دل‌انگیزی را شاهد هستیم که در جهان بی‌نظیر است.

کریک علاوه بر جاذبه‌های طبیعی دارای جاذبه‌های تاریخی ،گردشگری،مذهبی،زمستانی و چشم‌اندازهای زیبا و آب و هوای لطیف و برخورداری از طبیعت بکر،غذاهای محلی،آداب سنن ویژه و صنایع‌دستی منحصر به‌فرد است.

طبیعت کریک با طعم بکر برای هر توریست و طبیعت دوستی شیرین و دلپذیر است.


بوی شالیزارهای چمپای عنبربو روستای کریک شامه‌ هرتازه واردی به این منطقه را می‌نوازد و طعم و بوی میوه و صیفی‌جات تولیدی این منطقه از جمله خیار سبز کریک مثال‌زدنی است.

طعم ملس زندگی بر کریک حاکم است

روستائیان یاسوج و سی‌سخت از جمله دهکده زیبای کریک که به نقل از منابع موثق متعلق به دوران هخامنشیان است همه ساله در اوایل فصل پاییز میوه‌هایی مثل آلو، سیب، انگور، هلو و…را خشک کرده و از این طریق امرار معاش می‌کنند.خشک کردن میوه یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای ماندگاری بیشتر است این فرایند سال‌های متمادی است که در این استان انجام می‌شود و تبدیل به بخشی از فرهنگ مردم شده است و نشان‌دهنده هنر زنان کهگیلویه و بویراحمد برای کمک به سبد خانواده است.

کریک مقصد گردشگری مذهبی

بقاع متبرکه امامزادگان ابراهیم و میراسحاق محمد (ملقب به شاه عسکر) متصل به هم بر روی تپه‌ای طبیعی در ضلع شمال غربی روستای کریک در وسط قبرستان تاریخی ـ اسلامی روستا واقع شده است و محبان اهل بیت برای زیارت آن دو امامزاده واجب التعظیم به آنجا سفر می‌کنند.

مدیرکل سابق میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در گفتگو با رسانه‌ها حامل خبری خوش برای اهالی کریک بود،مجید صفایی،گفت: یک میلیارد ریال اعتبار برای مرمت بافت تاریخی روستای کریک در شهرستان دنا اختصاص یافت.

اما این موضوع تنها خبر گوش‌نواز این روزهای دیار دنا نیست و پس از همدلی مردم و دولتمردان برای بازسازی شهر سی‌سخت و روستاهای اطراف از جمله کریک ۱۹ مردادماه ۱۴۰۰ روز طلایی برای مردم کریک بود و بنا به گفته رحیم دادی‌نژاد معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد، پنج اثرتاریخی کهگیلویه و بویراحمد ثبت ملی شد که بافت تاریخی کریک یکی از این آثار بود.

این خبر آرزوی دیرینه اهالی کریک را تحقق بخشید و با طعم بکر کریک برای مردم این منطقه بسیار مسرت‌بخش بود و اکنون شاهد روح زندگی در این منطقه هستیم.

اما خالی از لطف نیست که باتوجه به وجود این ظرفیت‌ها مسئولان با توسعه گردشگری و امکان‌سنجی اصولی زیرساخت‌ها از قهر دوباره طبیعت جلوگیری کرده و زمینه رونق اقتصادی، ایجاد فرصت‌های جدید اشتغال و افزایش نشاط اجتماعی را در این منطقه فراهم کنند و این مهم با سرمایه‌گذاری در مزارع گردشگری نه تنها زمینه مهاجرت معکوس را فراهم می‌کند بلکه زمینه اشتغال پایدار را نیز مهیا می‌کند همچنین می‌توان با تنوع در معرفی این ویترینی خدادادی از جمله محتواسازی مجازی گردشگری و با حضور بیش از پیش تورگردانان به عنوان بازوان اجرایی توسعه گردشگری در این منطقه شاهد رونق صنعت توریسم باشیم و در این مسیر نه تنها برگردشگری داخلی تمرکز کرده بلکه شاهد پاگرفتن گردشگری خارجی باشیم و از طرح‌های اصولی نخبگان در حوزه گردشگری استقبال شود تا این طرح‌ها تنها بر روی کاغذ قابل اجرا نباشند به طور قطع با عملیاتی‌شدن این امور پرده نامرئی کنار رفته و این بهشت گمشده برای دیگران نیز آشکار می‌شود.

به قلم: سیده زهرا موسوی اصل

منتشر شده در :2023/05/26 - 09:05|شناسه خبر: 86322 139 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه