امروز :شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۰۵:۵۶:۱۲

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بویراحمد انجام شد؛

بزرگداشت روز حافظ در یاسوج

همزمان با ۲۰ مهرماه روز حافظ، مراسم بزرگداشت حافظ شیرازی در کتابخانه مرکزی یاسوج برگزار شد.

به گزارش راه ملت و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد، مراسم بزرگداشت روز حافظ با حضور محسن جبارنژاد، مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد؛ سیاوش نریمان، شاعر و مدرس دانشگاه؛ محمد مهدی بهادران، رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان بویراحمد و جمعی از مشتاقان شعر و ادب در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی یاسوج برگزار شد.
نریمان در این مراسم با تبریک روز حافظ، گفت: بازخوانی و بازشناسی آثار مشاهیر ایران زمین بالاخص شخصیتی چون حافظ، کار بسیار صعب و هولناکی است و در این مجال اندک نمی گنجد و ما ان شاالله در تلاشیم بصورت سلسله وار نشست های حافظ شناسی را با همکاری کتابخانه های عمومی و دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج برگزار کنیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در آسمان این آب و خاک، شعر بیشتر از سایر مقوله های هنری آب و تاب دارد و به نوعی میراث ملی و شناسنامه هویتی ایرانیان است و از زمان رودکی تا عصر حاضر شعرای بزرگی ظهور کرده اند ولی ۸ شاعر بزرگ و عالی همانند فردوسی، خیام، عطار، مولوی، سنایی، نظامی، سعدی و حافظ سخن و شعر فارسی را به بالاترین مرتبه خود رسانده اند که بعد از آنها دیگر شاعری در قد و قواره شان ظهور نکرده و در بزرگی حافظ همین بس که لسان الغیب شیرازی، خلاصه و چکیده ۷ شاعر بزرگ زبان فارسی است.
وی با اشاره به استعداد و قریحه شگرف حافظ در شعر و غزل، گفت: حافظ از شاعران قبل از خود همانند سعدی و خواجوی کرمانی و…. تاثیر پذیرفته است اما هرگز در دام تقلید نیفتاده بلکه مطالب پیشینیان را بازپروری و بازآفرینی کرده است.
نریمان حافظ را شخصیتی بین المللی دانست و افزود: شخصیت های بزرگ جهانی و ملی همانند گوته، علامه طباطبایی ، علامه حسن زاده آملی و …. به شعر حافظ استناد کرده اند و این امر تا جایی پیش می رود که گوته شاعر آلمانی می گوید: من هر چه دارم از لسان الغیب مشرق زمین است.
وی محبوبیت غزل حافظ در بین عوام و خواص جامعه را مورد توجه قرار داد و گفت: خواجه شیراز با روح فرهنگ ایرانی آشنا است و بر مجموعه  باورهای فرهنگی مردم آگاهی و احاطه دارد و با ظرافت بسیار با زبانی دل آشنا با مردم سخن گفته است. فلسفه تفال به دیوان حافظ نیز در همین است که ایرانیان دلمشغولی های خود را با شعر حافظ در میان می گذارند.

منتشر شده در :2023/10/21 - 02:10|شناسه خبر: 88373 207 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه