بیتوجهی ادارات نسبت به خدماترسانی از دیگر عوامل نارضایتی مردم و دلسردی نسبت به مشارکت در انتخابات است و برخی از دستگاههای خدمات رسان و نهادهای حمایتی این روزها به جای خدمت به مردم گرهها را بیشتر میکنند.
به گزارش راه ملت؛ آیت الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد در نشست اعضاء ستاد امر به معروف و نهی از منکر کهگیلویه و بویراحمد با موضوع حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: انقلاب اسلامی با خون هزاران انسان شایسته به ثمر نشسته که مرهون زحمات اولیای الهی است. همان انقلابی که امروز جهان را تحت تاثیر قرار داده است.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد به طراحی نقشه های دشمن اشاره کرد و گفت: توطئههای سنگینی تاکنون طراحی شده که به عنایت الهی و منویات رهبری، دشمنان به نتیجه نرسیده و شکوه نظام ادامه دارد.
وی اضافه کرد: در مقابله با توطئه های دشمن باید برنامه ریزی کرد که عمده برنامههای دشمن برای آ سیب رساندن به جامعه اسلامی حول دو محور بوده یکی برنامههای اقتصادی و یکی هم مسئله اخلاقی و فرهنگی است.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی،ترویج بی حجابی و هنجارشکنی را از حربه ها و توطئه های دشمن دانست و گفت: اگر در سایه شوم بیحجابی و ولنگاری مقابله نکنیم و خنثی شدیم منجر به آسیبهای بسیاری خواهد شد که بعد جبران آن سخت می شود.
وی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از بروز بدحجابی، ولنگاری و بداخلاقیها در جامعه، بیان کرد: باید در این مسیر تدبیر داشته باشیم اجازه ندهیم ولنگاری بر جامعه حاکم شود.
امام جمعه یاسوج تصریح نمود: تذکر لسانی بازدارنده است و در متروی تهران گفته میشود آثار ۸۵درصدی داشت. احساس میشود هیچ گونه تذکری در سطح استان صورت نمیگیرد.
امام جمعه یاسوج با بیان اینکه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر عمل کردنی است، گفتنی و شنیدنی نیست و اگر ما اینجا بشینیم جلسه پشت جلسه ولی در میدان و موقع نیاز کاری نکنیم. این جلسات هیچ فایدهای ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی ایراز کرد: بد پوششها نسبت به جمعیت استان اندک هستند اما اگر جلوگیری نشود وضعیت فرق میکند، ظرفیت را دستخوش تعداد اندک قرار ندهیم.
وی به یک مورد تذکر لسانی خود به دختران بدحجاب اشاره کرد و گفت: نوع برخورد آن دختران و دیگران که متوجه تذکر ما شدند نشان میدهد جامعه ما تذکر میپذیرد اما گاها به هر دلیلی وظیفه خودمان را فراموش کردیم.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی اضافه کرد: اصناف نسبت به پوشش طبق دستورالعمل ابلاغی به دستگاه صنعت،معدن و تجارت اهتمام داشته باشند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد موضوع مشارکت حداکثری را مطالبه حاکم دین دانست و افزود: تمامی دستگاه های اجرایی باید به وظایف خود در جهت تشویق مردم به افزایش هرچه بیشتر مشارکت عمل کرده و نقش و جایگاه خود را مشخص کنند و وظایف خود را بدانند.
نشست اعضای ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد با موضوع حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر امروز به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد و با حضور فرمانده سپاه فتح استان، داستان کهگیلویه و بویراحمد، رئیس پلیس استان، مسئولان نهادهای حوزوی، مدیر کل صدا و سیمای استان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر اعضای این ستاد در دفتر امام جمعه شهر یاسوج برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام حمزه پیش قدم دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد، ضمن تبریک ولادت امام محمد باقر علیه السلام و آغاز ماه رجب، روایت معصومان را زینت بخش محافل دانست و بیان کرد: وجود مقدس پیامبر«ع» در حدیثی، ماه رجب را جزء چهار ماه برتر دانست، که خداوند متعال در این ماه نکاه پر از مهر به بندگان دارد و رجب به عنوان آغاز سال عبادی بندگان است.
وی در ادامه موضوع ماده ۲۰ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را یاد آور شد و گفت: این قانون ضمن معرفی اعضا ستاد، در تبصره ۲ مصوبات ستاد را لازم اجرا می داند و دستگاه ها موظفند گزارش عملکرد خود را در مورد چگونگی اجرای قانون هر شش ماه یکبار به ستاد استان ابلاغ کنند
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد خطاب به نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ابلاغ شما را در مورد اهتمام مسئولین دستگاه ها در تعظیم شعائر دینی و تکریم بانوان به مناسبت میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز زن به دستگاه ها ابلاغ نمودیم که از بین تمام ادارات، سازمان ها، نهادها و … تنها ۱۵ دستگاه گزارش عملکرد خود در این خصوص را به ستاد استان ارسال نموده و سایرین علی رغم گذشت بیش از یک هفته از روز زن تاکنون گزارش عملکرد خود را ارسال ننموده اند و خود مصداق بارز ترک فعل مسئولین است و ما طبق قانون، گزارشات مربوطه را به دستگاه های ذی ربط جهت پیگیردهای لازم ارسال خواهیم کرد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در بخش دیگری از صحبت خود به ماده ۲۳ قانون حمایت اشاره کرد و گفت: علاوه بر بودجه مصوب ستاد امر به معروف و نهی از منکر، بنا بر جدول شماره ۹ به دولت اجازه داده می شود که از بودجه فرهنگی دستکاه های اجرایی، به ستاد امر به معروف و نهی از منکر اختصاص دهد که در این موارد هم علی رغم امکان قانونی تا کنون دستکاه ها همراهی مناسب و قابل ذکری نداشته اند و امیدواریم که از این پس در اجرای این قانون همت بیشتر به خرج بدهند.
حجت الاسلام حمزه پیش قدم در بخش دیگری از صحبت های خود به ظرفیت های بالقوه عضو شواری ستاد اشاره کرد و گفت: ما در جبهه خودی مواضع خود را در مقابل هر انحراف و هر حرکتی از حرکات دشمن مشخص کنیم. بعضاً کار میشود اما موضع ما مشخص نیست و هرکس برای خود کار انجام میدهد و طبیعی است اگر هر کس بخواهد برای خود کار کند به نتیجه نمیرسد و باید موضع گیری های مشترک داشته باشیم.
وی اضافه کرد: امر به معروف و نهی از منکر بخشی از فرهنگ دینی و عرفی ماست باید عملیاتی شود و تذکر لسانی به عنوان یک وظیفه همگانی در برابر منکرات اولین مرحله امر به معروف و نهی از منکر است.
این مسئول با بیان اینکه ظرفیت برخی دستگاهها میتواند در تذکر لسانی به ستاد امر به معروف و نهی از منکر مؤثر باشد، درخواست نمود: در صورت امکان سپاه و بسیج ضابطین قضایی و نیروی انتظامی ظرفیت ناظرین را در اختیار معتمدین ستاد قرار دهد.
مشارکت حداکثری در انتخابات مطالبه حاکم دین است
به گفته حجت الاسلام پیش قدم اگر پشتوانه این دو نهاد به کمک ستاد بیاید عملکرد موثری خواهد داشت.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه صحبت های خود به موضوع مهم انتخابات اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در ۲۵ گفتار انتخاباتی خود طی چهار دهه اخیر، بصورت جدی به مشارکت مردم در انتخابات اشاره فرموده اند.
حجت الاسلام پیش قدم در ادامه موضوع مشارکت حداکثری را مطالبه حاکم دین دانست وافزود: تمامی دستگاه ها اجرایی باید به وظایف خود در جهت تشویق مردم به افزایش هرچه بیشتر مشارکت عمل کرده و نقش و جایگاه خود را مشخص کنند و وظایف خود را بدانند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین با اشاره به سخنان ریاست جمهور در یکی از جلسات هیئت دولت گفت: رئیس جمهور نیز در جلسه هیئت دولت بر استفاده از تمام ظرفیت ها برای پیشبرد این چهار اصل به ویژه مشارکت مردم تأکید داشته و گفت: تمام دستگاه ها با امید به آینده در جهت برگزاری انتخاباتی سالم و پر نشاط تلاش کنند.
این مسئول بیان کرد: رئیس جمهور در راستای تحقق این اصل دستور دادند همه امکانات و ظرفیتها بکار گرفته شود، اما آیا دستگاهها نسبت به مشارکت انجام وظیفه کردهاند یا نه؟
حجت الاسلام پیش قدم دومین نکته مهم در خصوص اهمیت شرکت در انتخابات را پایبندی آحاد جامعه مترقی به عمل به قانون و فرهنگ عمومی کشور دانست و گفت: یکی از نیازهای ضروری جهت رشد و ترقی پایبندی به قانون است که باید از این ظرفیت برای تشویق جامعه به افزایش مشارکت استفاده برد.
اهورا:
وی سومین نکته را اعتقاد، پایبندی و تقید انسان مؤمن به احکام شرعی دانشت و ادامه داد: طبق فتوای مقام معظم رهبری و اکثریت قریب به اتفاق مراجع عظام تقلید شرکت در انتخابات در نظام اسلامی برای افراد حائز شرایط یک وظیفه شرعی و الهی است و از آن به عنوان واحب عینی یاد کردند که خود نشانگر ضرورت و اهمیت پشتیبانی از نظام اسلامی با شرکت در انتخابات است و باید به این نکته توجه خاص داشت.
وی در ادامه گفت: با توجه به نکاتی که بیان شد ضروریست تمام دستگاه ها با نگاه به انتخابات به عنوان یک معروف که عمل به آن واجب است، هماهنگ و در کنار هم با عملکرد هرچه بهتر در خدمت رسانی به مردم در راستای افزایش مشارکت عمومی مردم تلاش کنند و این وظیفه همه است که مردم را به مشارکت و اثر گذاری در آینده کشور و جامعه دعوت کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان کهگیلویه و بویراحمدتاکید کرد: برای دعوت به مشارکت هیچ شخصی منع قانونی ندارد و همه باید همسو در این راستا تلاش کنیم.
حجت الاسلام پیش قدم تأکید کرد: هیچ مسئول و کارمندی به هیچ عنوان حق استفاده از بیت المال را برای حمایت از کاندید خاص را ندارد و در صورت وصول گزارش و یا مشاهده موارد اینچنین به جد از طریق دستگاه های متولی و قضایی مورد پیگرد قرار خواهد گرفت.
پیش قدم تصریح کرد: حکم شرع راه دیگر حضور حداکثری است، مردم بدانند شرکت در انتخابات واجب عینی است.
سردار حمید خرمدل فرمانده سپاه فتح استان در نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکرکهگیلویه و بویراحمد که به ریاست نماینده ولی فقیه در استان برگزار شده بود، اظهار کرد:
در مجموعه سپاه ظرفیت خوبی برای امر به معروف و نهی از منکر فراهم بوده و اقدامات خوبی صورت گرفته است.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: امر به معروف صرفا در تذکر ندانیم و کار را به یک موضوع تقلیل ندهیم.
وی با اشاره به عواقب تذکرات در استان، گفت:معاونت اجتماعی سپاه فتح در ابعاد مختلف برای امر به معروف و نهی از منکر برنامه دارد
پرسنل سپاه و بسیج تحت آموزش و مقررات لازم قرار گرفتند.
این مسئول از راهاندازی کارگاههای تولیدی لباس در راستای پاسخگویی به مطالبه بانوان محجبه خبر داد و گفت که طراحی لباس با همکاری آموزشکده فنی خواهران انجام میگیرد.
سردار خرمدل با اشاره به عملکرد فضای مجازی سپاه افزود: متناسب با معضلات موجود از قبیل تیراندازی که دغدغه همه مسئولان است، اقدامات خوبی صورت گرفته است، این آسیب تقلیل پیدا کرده اما جای کار دارد.
وی بیان کرد: تذکر لسانی در استان با مشکلاتی مواجه میشوند، ادامه داد: باید این فرهنگ نهادینه شود که اگر در جامعه کسی تذکر میدهد از لحاظ تحقیر نیست صبر کنند.
خرمدل گفت: با توجه به بافت سنتی و سبغه مذهبی در استان فرصتهای خوبی البته وجود دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد.
سردار مصطفایی فرمانده انتظامی استان در نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: استان ما در حوزه حجاب و عفاف به واسطه بافت سنتی و تعصبات قومی قبیله ای که دارد درگیر کشف حجاب و موارد این چنین نیست؛ هر چند یک مورد هم زیاد است و تلاش بر این است این موضوع رعایت شود.
رئیس پلیس کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به وظایفی که قانون بر عهده نیروی انتظامی قرار داده است،افزود: طرح ناظر یک تا چهار نظارت بر سرنشینان خودروها و کشف حجابی که احتمالا صورت بگیرد اجرا میشود.
وی تصریح کرد: در خصوص صنوف و اماکن و فضای مجازی بر اساس تکلیف اقدامات لازم انجام گرفت تذکرات به موقع صادر شده و اقدامات قانونی به عمل آمد.
این مسئول با بیان اینکه در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر بیشتر نیازمند توجه هستیم، تیراندازی و استفاده بی مورد از سلاح
و نزاع دسته جمعی را به عنوان دغدغههای حوزه انتظامی در استان اعلام کرد.
وی گفت: در راستای حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر به صورت مؤکد دستورات لازم صادر شد یکی از از اولویت های مأموریت ما حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکری است که در جریان تذکر با مقاومت و رفتارهای ستیزجویانه مواجه میشوند.
این مسئول انتخابات پیش رو را یادآور شد و افزود: استان ما در مشارکت انتخابات زبانزد است نیروی انتظامی قرارگاه انتخابات راه اندازی کرده است.
به گفته سردار مصطفایی فراجا با احصای موارد لازم در پی جلب مشارکت کارکنان مجموعه و خانواده آنها و نیز ارباب رجوع است که با رعایت این موارد بیشترین مشارکت را خواهیم داشتـ.
وی ادامه داد: در این راستا کلاس های آگاه سازی برای کارکنان و خانواده آنها برگزار شد و تا روز انتخابات ادامه خواهد داشت.
علی ملک حسینی دادستان مرکز استان در نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکرکهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: جوانان و نوجوانان امروز در فضایی سیر میکنند که تذکرات و جلسات ما جواب نمیدهد، برنامه های آموزش و پرورش متناسب با تفکر دانش آموزان نیست برخورد سلبی نتیجه عکس هم خواهد داشت.
وی اضافه کرد: برنامههای فرهنگی دهه ۷۰با الان قابل مقایسه نیست در فرهنگ عقب گرد داریم برنامهها بیمحتوا و آماری است.
این مسئول قضایی ادامه داد: در گذشته محفل شبی با قرآن با حضور اساتید مصر در استان برگزار میشد حالا سالهاست از این برنامهها نداریم، برنامهها تکراری شده و جذبه ندارند، هنر نیست برای قشری که اهل آن موضوع هستند برنامه اجرا کنیم باید دیگران که فاصله دارند را جذب کنیم.
ملک حسینی با اشاره به فعالیتهای مقابله با اسلحه در قالب «نه به تیراندازی» گفت: با عوامل تیراندازی در دادگستری برخورد داریم و کوتاهی نداریم اما به تازگی اتفاق دیگری روی داد که نشان میدهد برنامهای برای کنترل این آسیب وجود ندارد.
وی اضافه کرد: با جوانی که در تبلیغات انتخابات با هدف قدرت نمایی تیراندازی کرده برخورد کردیم اما وقتی بخواهیم جلوی یک آسیب را بگیریم باید برنامهای جایگزین برای کنترل داشته باشیم، برای کنترل هیجان جوانان و بکارگیری استعداد آنها چه برنامهای اجرا شده؟ چند باشگاه تیراندازی راهاندازی شده است که استعدادها به این سمت سوق داده شود.
دادستان مرکز استان گفت: برخورد سلبی کارساز نیست باید الگوی مناسب تعریف شود برخورد سلبی به حداقل برسد و برنامه فرهنگی اجرا شود.برنامه جایگزین و شادی آفرین داشته باشیم.
امین درخشان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلوبه و بویراحمد در نشست ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: برنامههای فرهنگی به نسبت اعتبارات کم نیست اگرچه اجرای برنامه فرهنگی هیچ گاه به حد مطلوب نمی افتد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلوبه و بویراحمد در خصوص معضلات و آسیبهای اجتماعی در استان با اشاره به اینکه وقتی اتفاقی روی میدهد نگاهها به سمت نهادهای فرهنگی است، برگزاری نشست با معتمدان و ریش سفیدان با حضور نماینده ولی فقیه را از جمله برنامههای انجام شده در این راستا عنوان کرد.
درخشان گفت: در حوزه دانش اموزی سال تحصیلی امسال هفت هزار دانش آموز از یاسوج در سینما فیلم دیدند و اتفاق بیسابقه بود.
وی اضافه کرد: اعیاد و جشنها به همت متولیان فرهنگی برنامههای قابل توجهی برگزار شد و استقبال بیسابقه همراه بود در حوزه نمایش یک اثر با موضوع خودکشی از جشنواره منطقه ای به مرحله بین الملل راه یافت.
این مسئول یادآور شد: ۱۷فیلم امسال تولید شده و به اجرا رفت شرایط اعتبار دستگاههای فرهنگی مانع اجرای بیشتر شده است.
وی انتخابات در استان را خوب پیش بینی کرد و گفت که رسانه ها در شورآفرینی نقش دارند هرچند نقدهایی هم به برخی رسانه ها وارد است.
حجت الاسلام مصباح رئیس دارالقرآن آموزش و پرورش استان در این نشست گفت:منشأ بروز منکرات و عامل بسیاری از آسیبها، وضعیت معیشتی است و وضعیت اقتصادی بغرنج مردم منجر به آسیب و معضل اجتماعی میشود.
حجتالاسلام مصباح با انتقاد از عملکرد بانکها در ارائه خدمات به مردم گفت: بانکها تسهیلات را قفل کردهاند و حتی وام با بهره ۲۳درصد اکنون پرداخت نمیشود بخشی از مردم به ویژه قشر کارگر انگیزه رأی دادن ندارند.
وی بیتوجهی ادارات نسبت به خدماترسانی را از دیگر عوامل نارضایتی مردم و دلسردی نسبت به انتخابات دانست و گفت: دستگاههای خدمات رسان و نهادهای حمایتی این روزها به جای خدماتدهی گرهها را بیشتر میکنند.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712