امروز :چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳ساعت : ۱۸:۴۲:۳۹

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

نوروز به کجا برویم«۳»؟ تنگ سولک بهمئی

بسته ای خبری با نام “نوروز به کجا برویم؟” را آماده کرده ایم که سعی خواهیم نمود روزانه به معرفی یکی از نقاط جالب گردشگری استان بپردازیم.اگر شما هم میخواهید منطقه ی گردشگری خود را معرفی کنید از قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

بسته ای خبری با نام “نوروز به کجا برویم؟” را آماده کرده ایم که سعی خواهیم نمود روزانه به معرفی یکی از نقاط جالب گردشگری استان بپردازیم.اگر شما هم میخواهید منطقه ی گردشگری خود را معرفی کنید از قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

تنگ سولک ( سروک) بهمئی، در غرب تنگ بجک و در نزدیکی شهر لیکک = از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد و در حدود ۴۵ کیلومتری غرب بهبهان قرار دارد که به لحاظ نزدیکی به محدوده شهرستان بهبهان، عموماً مورد استفاده مردم شهرستان بهبهان قرار می گیرد.

نام تنگ به جهت وجود شکاف عظیمی که در اثر عبور سیلابها از کوه پیدا شده است به آن اطلاق می شود و سولک هم گویا بخاطر درختان سروی است که در این تنگه روئیده است و این کاف انتهای سولک نباید به معنی تصغیر باشد چون سروهای این تنکه همگی بلند، تنومند و کهنسال هستند و برخی را که شخصا دیده ام مطمئنا عمری چند ساله دارند.

چون مردم محلی به سرو، سول می گویند، این تنگه به نام تنگ به نام سولک معروف شده است.
این تنگ، از تنگ های بسیار مهم، طویل و وسیع موجود در رشته کوه حاتم است که در انتها و از سمت غرب به تنگ مهمتری به نام ماغر متصل می شود.در این تنگه بر روی چهار سنگ جدا شده از کوه نقوش و کتیبه هائی از دوره الیمائی(اشکانی) حجاری شده است.

این نقوش در ۱۲ کیلومتری شمال شهرستان بهمئی، در بخش مرکزی لیکک و در مسیر جاده تنگ ماغر بر صخره ای از کوهپایه های زاگرس واقع شده است و در تنگه سروک ۴ نقش برجسته وجود دارد که در آنها تاجگذاری چند پادشاه الیمائی به تصویر در آمده است و در این نقش برجسته ها که بر روی ۴ قطعه سنگ جداگانه حجاری شده،۳۳ نقش انسان، ۴ نقش اسب،۲ نقش حیوان درنده،۲ نقش حیوانی شبیه بزغاله و۳ نقش عقاب به چشم می اید مسیری که با عبور از آن می توان به محل نقش برجسته های تنگ سروک راه یافت، جاده باستانی سنگ فرش شده ای است که محققین این محل را به محراب خدایان کهن و عبادتگاه شکوهمند اقوام عیلامی می دانند.
از ویژگی های بارز نقش برجسته های تنگ سروک، نمایش تصویر کامل انسانی است شبیه به نقش برجسته های بجای مانده از دوران اشکانیان است.

تنگ-سولک-۰۱

۵۲

۱۰۱۰-۱۰

۶۳۶۴۰۲_iCGJHkrG

منتشر شده در :2015/03/18 - 10:03|شناسه خبر: 6259 1301 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: [email protected]

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه