امروز :شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ساعت : ۱۷:۱۸:۳۴

پایگاه خبری تحلیلی راه ملت
اولین و تنها رسانه کاملا دانشجویی استان کهگیلویه وبویراحمد

اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد،عنوان کرد: صدور اسناد مالکیت برای ۸۷ درصد از عرصه‌های منابع طبیعی استان/کنترل پنج میلیون متر مکعب از سیلاب سیل مانسون در استان از طریق پروژه‌های آبخیزداری

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: یک هکتار گیاهان دارویی ۶۰ میلیون تومان درآمد دارد در صورتی در یک هکتار کشاورزی دیم یک میلیون تومان است.

به گزارش راه ملت از یاسوج، سعید جاویدبخت عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت یاد شهدا و هفته منابع طبیعی، اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار دارای سرانه اول جنگل در کشور هستیم.

وی افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ۱۶ درصد از جنگل‌های زاگرس است که ۵۶ درصد از مساحت استان جنگلی است و از ۵۰ درصد از این مقدار مربوط به جنگل‌های بلوط است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۲۳ درصد از منابع آبی زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و استان در این حوزه از مزیت‌های خوبی برخوردار است.

جاویدبخت افزود: مزیت جنگل، آب و منابع طبیعی در استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان مزیت برتر شناخته می‌شود و این ظرفیت‌ها باعث شده که استان ما نام پایتخت طبیعت را یدک بکشد.

وی افزود: مردم در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد در منابع طبیعی ذی‌نفع هستند و در بستر توسعه استان نقش منابع طبیعی انکارناپذیر است.

مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: نقد اصحاب رسانه در حوزه‌های مختلف منابع طبیعی قطعاً در راستای حفظ انفال است و قدردان کسانی هستیم که در حفظ و نگهداری منابع طبیعی تلاش و کوشش دارند.

وی بیان کرد: در یک هکتار گیاهان دارویی در مراتع طبیعی ۶۰ میلیون تومان درآمد عاید می‌شود، این در صورتی است که همین مقدار از زمین در کشاورزی دیم یک میلیون تومان است.

جاویدبخت افزود: آب یکی از بسترهای توسعه است، حفظ منابع طبیعی بی‌شک در ذخیره منابع آبی مؤثر است و نباید از این ظرفیت غافل بمانیم.

مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۵۰ هکتار از طریق ماده ۵۵ و آرا قضایی رفع تصرف کردیم، در بعضی از موارد ارزش این املاک به صدها میلیارد تومان می‌رسد.

وی افزود: بالغ بر ۳۷۱ فقره در ۲۵۵ هکتار در محکمه‌های رفع تصرف تشکیل دادیم و ۱۷۰ فقره کشفیات چوب و زغال قاچاق داشتیم.

جاویدبخت افزود: ۳۱ تن زغال و ۶۰ تن کشفیات چوب و ۴۰ کوره زغال کشف شد ۱۵۰ خودروی حامل قاچاق چوب اعمال قانون شدند.

وی افزود: با توجه به توپوگرافی استان در کشور به‌ازای هر ۶ هزار هکتار از مراتع یک نفر نیروی انسانی مشغول است، اما ۵۰ درصد از این مقدار را در استان ما با یک نفر هم جوابگو نیست و در استان به ازای هر ۳۰ هزار هکتار یک نفر نیرو داریم.

مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۶۳ هکتار در سال گذشته آتش‌سوزی داشتیم که ۹۰ درصد در این مورد کاهش را شاهد هستیم.

وی تصریح کرد: در حفظ منابع طبیعی اگر همه امکانات هم فراهم باشد و همراهی و همکاری مردم وجود نداشته باشند، موفقیت خاصی را نداریم، زیرا این حس و فرهنگ حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی باید وجود مردم نهادینه شود.

جاویدبخت با اشاره به مدیریت و کنترل کوچ، گفت: ۱۰ گلوگاه در استان داریم، تا پایان ممنوعیت کوچ عشایر به ییلاق کنترل کوچ تا اردیبهشت‌ماه که زمان اعلام شده‌ است، انجام می‌شود.

وی افزود: اسناد مالکیت برای ۸۷ درصد از عرصه‌های منابع طبیعی استان صادر شده‌است و در برخی از موارد افراد مدعی هستند و در این مورد سعی داریم که نه حق دولت و نه حق مردم ضایع نشود.

جاوید بخت عنوان کرد: احیا و کشت گیاهان بالغ بر ۵ هزار و ۲۶۵ هکتار را در استان داشته‌ایم، بالغ بر ۲ هزار ۳۰۰ هکتار جنگل‌کاری با بذر و نهال در عرصه‌های مختلف به ویژه عرصه‌های آسیب‌دیده از خشکسالی توسط نهادهای مردمی و دولتی به انجام رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: استان ظرفیت خوبی در زمینه پروژه‌های آبخیزداری دارد، ۶۷۰ هزار هکتار از ابتدای آبخیزداری مطالعات انجام شده و بالغ بر ۳۵۰ هزار هکتار آبخیزداری در استان صورت گرفته است.

وی گفت: پنج میلیون متر مکعب از سیلاب سیل مانسون در استان را از طریق پروژه‌های آبخیزداری را کنترل کردیم.

جاویدبخت افزود: سد مارون با وسعت ۳۸۰ هزار هکتار و سد کوثر با ۵۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت در استان تأمین می‌شود و ۲۰ درصد از آب حوزه آبریز کارون در شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون تأمین می‌شود.

وی افزود: ۵۵ هزار هکتار جنگل‌کاری در سنوات گذشته انجام شده در استان است که دو هزار ۳۰۰ هکتار آن در سال جاری به اتمام رسیده است.

جاویدبخت گفت: بالغ بر ۱۵۰۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در سنوات گذشته تحویل متقاضیان شده و ۹۰ آبگرمکن دیگر نیز برای تحویل در دستور کار داریم.

وی تصریح کرد: ۲۲ محدوده بحرانی با وسعت ۶۶۰ هزار هکتار در موارد مختلف آتش‌سوزی، بوته کنی و قطع درختان و غیره در استان وجود دارد که برای حفاظت از این محدوده‌ها نیاز به ۸۰ نفر نیروی انسانی داریم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: آفت بلوط از سال ۱۳۵۰ وارد کشور شده و در سال‌هایی شاهد طغیان این آفت بوده‌ایم، یکی از کانون‌های این آفت شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده‌ که در این رابطه مسئولان مختلف به استان سفر کرده‌اند و بازدیدهای موثری صورت گرفته است که خرد جمعی نسبت به حمایت از جنگل‌های زاگرس نتیجه مثبت این اقدام بوده‌ است.

وی خاطرنشان کرد از جمله مهم‌ترین اقدامات در مقابله با آفت بلوط برشمردن این آفت جز آفت‌های عمومی برای برخورداری از اعتبار جهت مبارزه و مقابله است.

منتشر شده در :2023/03/13 - 10:03|شناسه خبر: 82380 188 بازدید
گزارش خطا:

اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:

صفحه ارسال خبر - یادداشت

ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir

تماس مستقیم : 09120139712

نظرات

ارسال نظر جدید

  • آخرین اخبار

آخرین اخبار استان

حمایت می کنیم


ساخت انواع وبسایت
بالای صفحه