ربیعی افزود: بالا بودن مزد برای کارگر خوب است اما برای اقتصاد مهم این است که قیمت تمام شده پایین باشد تا هر سهم کارگر در آن اضافه شود که در این صورت کارگر درآمد بیشتری دارد و بیشتر مصرف میکند.
رشد ۳ درصدی اقتصاد در سال جاری، افزایش ۱۴ درصدی حقوق کارمندان و توزیع چهارمین بسته حمایت غذایی در اواخر سال موضوعاتی بود که وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی شب گذشته در برنامه نگاه یک در خصوص آن سخن گفت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی شب گذشته در برنامه نگاه یک که از شبکه یک سیما پخش شد با اشاره به نقش کار و کارگر در پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: بر اثر مشکلات ناشی از جنگ و تحریم، صنعت ما دچار مشکلات زیادی شده است اما با این وضع در مقایسه با سایر کشورها، حضور تشکلهای کارگری بسیار مغتنم است و بر همین اساس در حال حاضر ۲ هزار و ۶۳ تشکل کارگری کارفرمایی وجود دارد که در سال ۹۲- ۹۳ تعداد زیادی به این تشکلها اضافه شده است.
ربیعی همچنین یادآور شد: قانون کار دستاوردی بود که انقلاب به کارگران داد و به رغم انتقاداتی که نسبت به این قانون وجود دارد، قانون کار قابل دفاع است و ما باید نوع اجرای آن را مناسب کنیم به طوری که صنعتگران و صاحبان تولید بتوانند با امنیت خاطر کار کنند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رشد ۳ درصدی اقتصاد، گفت: در ماههای پایانی سال جاری، ۳ درصد رشد اقتصادی را برای یک ساله داشتهایم که این آمار توسط سازمانهای بینالمللی و بانک مرکزی تأیید شده است البته زمانی که کشوری یک رکود انباشته شده ۵۶ درصدی را تجربه میکند، این رشد ۳ درصدی خود را دیر نشان میدهد و با توجه به اینکه صنعت با ۲۰ درصد کار میکند تجربه رشد ۳ درصدی ظرفیتها را رو به کامل شدن میبرد.
ربیعی ادامه داد : برای به حرکت درآوردن اشتغال نیاز به مداخله در بنگاههای کوچک است چرا که نیاز کارگری ما ایجاد شغل است و بیش از ۸۵ درصد شغلهای ما در بنگاههای کوچک، متوسط، خرد و خانگی است، از این رو طرحهایی برای ایجاد تحرک در حوزهی بنگاههای کوچک آماده کردهایم تا این بنگاهها ظرفیتهای خود را کامل کنند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۱۰۰۰ میلیارد تومان از اشتغال را برای هدفمندی در دولت گذاشتهایم تصریح کرد: مجلس کمک کند تا این مبلغ به ما برگردد تا بتوانیم از این ابزار استفاده کنیم، علاوه بر این ۵۰۰۰میلیارد تومان هم از محل هدفمندی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن، تجارت برای حمایت از تولیدات است و با اینکه این مبلغ کافی نیست اما با توجه به کاهش قیمت نفت منابع مالی زیادی در اختیار نداریم که بتوانیم بر روی آن مانور کنیم.
وی همچنین در خصوص امنیت شغلی تأکید کرد متأسفانه ۲۴۰ هزار شغل در حال از بین رفتن بود که با هماهنگی وزارت صنعت، معدن، تجارت و با کمک استاندارها این مشاغل طی اقداماتی حفظ شد که بخشیدگی جرائم در سازمان تأمین اجتماعی یکی از این اقدامات است.
ربیعی ادامه داد: بخش دیگری که در مبحث امنیت شغلی با آن مواجه هستیم مقابله با قراردادهای سفید امضاء بود که تنبیههای اساسی از جنبه حقوقی و قانونی برای افرادی که به این شیوه کار میکنند درنظر گرفتهایم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به عدم رعایت حقوق زنان در محیطهای کار یادآور شد: متأسفانه حقوق زن در محیطهای کار به ویژه در شرکتهای خدماتی کوچک رعایت نمیشود که با ۱۰دستورالعمل مشخصی که با سه جانبهگرایی دولت کارگران و کارفرمایان وجود دارد در حال پیگیری این موضوع هستیم.
وی در ادامه به ساز و کار تعیین حقوق و دستمزد اشاره و تصریح کرد: دستمزد در بخش کارگری در همه دنیا پر سر و صدا است و بنای قانون در این خصوص تصمیم سه جانبه است که این به معنی تفاهم بین کارگران و کارفرمایان در کنار دولت است، به عبارت دیگر جامعهی کارگری نیز در خصوص دستمزد نظر میدهند.
ربیعی با اشاره به اینکه مزد تابع چند مسئله است عنوان کرد: یکی از این مسائل شرایط زندگی نیروی کار است چرا که نیروهای کار عمدتاً در شهرها و حاشیهی شهرها زندگی میکنند و سبد هزینه در این مناطق بالا است.
وی ادامه داد: همچنین شاخص تورم و بحث ادامه تولید از دیگر مسائلی است که برای تعیین حقوق در نظر گرفته میشود چرا که مزد باید به نحوی تعیین شود که توان تولیدگر برای ادامه کار کارگاهیش مختل نشود.
ربیعی افزود: بالا بودن مزد برای کارگر خوب است اما برای اقتصاد مهم این است که قیمت تمام شده پایین باشد تا هر سهم کارگر در آن اضافه شود که در این صورت کارگر درآمد بیشتری دارد و بیشتر مصرف میکند.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر مجموع دریافتیهای کارگران یک میلیون تومان است تصریح کرد: ۲۳ میلیون نیروی کار که ثروت یک کشور است در ایران وجود دارد و ما باید سطح اشتغال و تولید را حفظ کنیم.
وی با بیان اینکه افزایش ۱۴ درصدی حقوق کارمندان از جمله تصمیمات دولت است گفت: در خصوص حقوق کارگران هنوز تصمیمگیری نشده است اما ما به سمتی میرویم که دستمزدها به سمت رضایت بخشی حرکت کند و بازار کار و چرخه تولید هم بچرخد.
وی ادامه داد: بحث مسکن و درمان کارگری از دیگر مسائلی است باید نسبت به آن اهتمام کنیم چرا که یکی از کارهایی که در سازمان تأمین اجتماعی در حال پیگیری آن هستیم وضعیت درمان کارگران است که برهمین اساس تا پایان سال سه بیمارستان میلاد در کشور افتتاح میشود و تعداد بیمارستانهای میلاد به عدد ۴ میرسد.
ربیعی یادآور شد: ما باید همه کارگران ساختمانی را بیمه کنیم البته در حال حاضر ۸۰۰هزار بیمه کارگر ساختمانی را دادهایم که هنوز جای زیادی دارد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص توزیع بستههای امنیت غذایی گفت: در حال توزیع بسته سوم حمایتی هستیم و در روزهای پایانی سوم بسته چهارم را نیز توزیع خواهیم کرد.
وی در خصوص بازنشستگی کارگری نیز سخن گفت و تصریح کرد: در بخش تأمین اجتماعی بازنشستگی کارگری سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشتهایم و در بیمه تکمیلی نیز به آنان کمک کردهایم امسال نیز این کمکها را انجام خواهیم داد.
ربیعی در ادامه در خصوص تعاونیها سخن گفت و افزود: در سال ۹۳-۹۲ ، ۸۵۰ تعاونی خدمت توزیعی ایجاد کردهایم که ۴۷۰ عدد از آن دانشبنیان و ۴۸۰ تعاونی مرز نشین بوده است.
وی با بیان اینکه مشکل تعاونیها این است که نخبگان نظر مناسبی در مورد تعاونیها ندارند افزود: توسعه و ترویج فرهنگ تعاون، توسعه مدیریت و توانمندی سازی منابع انسانی، آموزش تعاونیها و تامل تعاونیها از جمله مواردی است در حال پیگیری آن هستیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پایان به بحث سازمان آموزش فنی و حرفهای پرداخت و گفت: این سازمان در توسعه ملی هنوز خوب کشف نشده است و با توجه به اینکه نیروی انسانی یکی از عوامل رشد و توسعه است آموزشهای این سازمان باید متناسب با عرضه نیروی کار باشد.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712