عملیات مبارزه با پروانه برگ خوار سفید بلوط در چهار هزار هکتار از جنگل های شهرستان باشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور استاندار و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی آغاز شد.
به گزارش راه ملت و به نقل از فصل جنوب، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد عصر روز پنجشنبه در حاشیه عملیات مبارزه با پروانه برگ خوار سفید بلوط گفت: ۱۸ هزارو ۶۰۰ هکتار از جنگل های شهرستان باشت به آفت پروانه برگ خوار سفید مبتلا شده است.
سعید جاوید بخت ابراز کرد: پیمانکار طرح مبارزه با آفت پروانه برگخوار سفید در مناطق گرمسیری استان مشخص شده و عملیات مبارزه با نسل اول این آفت در این مناطق آغاز شد.
وی بیان کرد: سطح مراتع و جنگل های شهرستان باشت ۱۰۶ هزار هکتار می باشد که از این میزان ۷۸ هزار هکتار جنگل است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد عصر روز پنجشنبه در حاشیه عملیات مبارزه با پروانه برگ خوار سفید بلوط گفت: ۱۸ هزارو ۶۰۰ هکتار از جنگل های شهرستان باشت به آفت پروانه برگ خوار سفید مبتلا شده است.
سعید جاوید بخت ابراز کرد: پیمانکار طرح مبارزه با آفت پروانه برگخوار سفید در مناطق گرمسیری استان مشخص شده و عملیات مبارزه با نسل اول این آفت در این مناطق آغاز شد.
وی بیان کرد: سطح مراتع و جنگل های شهرستان باشت ۱۰۶ هزار هکتار می باشد که از این میزان ۷۸ هزار هکتار جنگل است.
جاوید بخت اظهار کرد: ۶۰ هزار هکتار از جنگل های مناطق سردسیری و گرمسیری این استان دچار آفت پروانه برگخوار سفید و جوانه خوار بلوط شدند که از این میزان جنگل ها بیش از ۳۲ هزار هکتار دچار آفت جوانه خوار بلوط شدند.
وی تصریح کرد: هم اکنون به دلیل جمعیت کم آفت، عدم تداخل نسل و پایین بودن دما بهترین زمان برای مبارزه با این آفت است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۶ تن محلول BT برای مبارزه با آفت پروانه برگ خوار سفید در این استان خریداری شده است.
وی ابراز کرد: عملیات مبارزه با پروانه برگ خوار سفید بلوط با محلول پاشی و با استفاده از محلول BT در سال های گذشته اجرا شد و این محلول سازگار با محیط زیست بوده و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست نداشته است.
جاوید بخت اظهار کرد: زراعت در نزدیکی درختان بلوط از دیگر عوامل مهم و تاثیر گذار طغیان آفت برگخوار بلوط در جنگل های این استان است.
وی افزود: سمومی که برای از بین بردن آفت محصولات زراعی و باغات استفاده می شود موجب از بین بردن دشمنان طبیعی آفت و طغیان آفت درختان بلوط می شود.
جاوید بخت تصریح کرد: بخشی از آفت پروانه برگ خوار سفید زمستان را گذرانده و با هنگام گرم شدن هوا بر روی برگ ها قرار گرفته اند و به همین دلیل مبارزه با این آفت در سطح شهرستان باشت آغاز شد.
وی گفت: به دلیل نبود اعتبارات در سال های گذشته در زمان مبارزه با این افت با مشکل مواجه بودیم که خوشبختانه امسال برای مبارزه به موقع در ان زمینه مشکل خاصی وجود ندارد.
وی افزود: ۸۷۴ هزار هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و سرانه جنگل های کهگیلویه و بویراحمد ۱.۲۵ هکتار است .
جاوید بخت تصریح کرد: این استان بیشترین سرانه این سرمایه خدادادی را در کشور داراست و بالا بودن سرانه جنگل ها در استان مسوولیت شهروندان برای صیانت را سنگین کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: استفاده از سوم در زراعت دیم در این مناطق نخستین عامل طغیان پروانه برگخوار بلوط در جنگل های این منطقه بوده زیرا دشمنان طبیعی آفت ها را از بین می برد.
اخبار و سوژه های خبری خود را برای راه ملت ارسال کنید:
ایمیل گروه خبری راه ملت: News@RaheMellat.ir
تماس مستقیم : 09120139712